wat moet ik kiezen

WAT MOET IK KIEZEN? LEES DEZE TEKST:

Draadloze camera deurbel

Een draadloze camera deurbel is de meest eenvoudige, makkelijk te installeren, betrouwbare en veilige oplossing voor een deurbel met een camera. Want de verbinding met het meegeleverde scherm werkt via een eigen draadloze verbinding. Hierdoor werkt de deurbel altijd en bij iedereen. Je ziet direct op een scherm wie er aanbelt en je kunt met elkaar praten. Je hoeft hier dus geen internetverbinding of smartphone voor te hebben (bij een internet camera deurbel is er wel echt een hele goede internetverbinding nodig, want anders krijg je geen of pas te laat een oproep). Ook is een draadloze camera deurbel het meest eenvoudig te installeren en te bedienen. Je hoeft er niks eerst voor in te stellen om hem te kunnen gaan gebruiken, het werkt direct en altijd. En als je kiest voor een model met een bel die werkt op batterijen(4110, 4250) dan schroef je de bel op de deur en  dan is direct alles klaar voor gebruik. Als je 2 draadjes bij de deur hebt waarmee je de bel kan voorzien van 12V dan zijn ook de modellen met een bewegingssensor in de bel (4380, 4780) of een deuropener met RFID chips (4850) mogelijk. De draadloze camera deurbel heeft als belangrijkste nadelen: de afstand tussen het scherm en de bel is beperkt en afhankelijk van de situatie, dat is dus echt een kwestie van uitproberen. En als je van huis bent ontvang je geen oproep op je smartphone, maar je kunt naderhand wel direct in het scherm zien wie er heeft aangebeld of in de buurt is geweest van de deurbel. Alle modellen kunnen namelijk gratis opnames maken en opslaan van wie aanbelt en het aansluiten van elektrische deuropener is altijd mogelijk.

Kortom, wil je een makkelijk te installeren, eenvoudig te bedienen, betrouwbare camera deurbel die gebruik maakt van de meest veilige verbinding, kies dan voor een draadloze camera deurbel.

Internet camera deurbel

Een internet camera deurbel maakt verbinding met het internet via WiFi of een netwerkkabel (aanbevolen). Bij een perfect werkende internetverbinding van zowel de bel als de smartphone, kan je via een app direct zien en praten met wie er op je camera deurbel aanbelt. Dit werkt dus overal, maar je hebt dan wel echt goed bereik van een 4G netwerk nodig of een snelle WiFi verbinding en een niet te oude smartphone. U merkt het al: onder ideale omstandigheden is een internet deurbel een mooie oplossing. Maar in de praktijk is het missen van oproepen van wie aanbelt bijna onvermijdelijk. Want zodra de internet verbinding van de bel of die van de smartphone niet perfect is, dan krijg je of geen oproep, of pas veels te laat als de aanbeller al weer weg is. Of je krijgt wel een oproep maar de videoverbinding werkt niet, want videobellen kost nu eenmaal erg veel data. Ook is een goede router en een internet abonnement met een hoge upload snelheid belangrijk. Want de bel upload video naar zijn server, maar de upload snelheid is vaak veel trager dan de download snelheid. Bovendien: waar de server staat, hoe veilig dat is en wie er allemaal meekijkt en luistert door je deurbel is ook de vraag. Die kunnen de Chinezen zijn, maar ook Amazon (Ring) of Google (Nest) zodat ze hiermee hun ads beter kunnen targetten. Hoe dan ook: bij het aansluiten van een internet deurbel is goed internet echt essentieel. Dus gebruik bij voorkeur een netwerkkabel. En bij WiFi is een goed bereik op de plek van de deurbel echt heel belangrijk. 5Ghz is weliswaar een snellere WiFi, maar met een veel kleiner bereik. Dus 2,4Ghz is qua bereik een betere keuze, of nog beter: verleg de WiFi antenne van de internet deurbel naar binnen, dat scheelt een buitenmuur (6600). Sommige modellen werken op batterijen (6230, Ring 2) , maar zijn nog steeds niet echt plug & play want eerst laten verbinden met internet is altijd nodig. Sommigen werken op 2 draadjes stroom met meestal 12V DC (6600 , Ring Pro, Doorbirds). Opslaan van beelden van wie aanbelt is soms gratis (6600, 6230), maar soms alleen mogelijk met een betaald abonnement (Ring, Doorbird).

Kortom, als je de perfecte omstandigheden weet te realiseren, dan is een internet camera deurbel een mooie oplossing om ook als je niet thuis bent te zien wie er aanbelt. Maar de installatie is niet eenvoudig, de verbinding niet zo veilig en betrouwbaar en de deurbellen zijn vaak duurder waarbij zelfs nog per maand moet betalen voor opslag van beelden.

Digitale (internet) deurspion

Een digitale deurspion gaat door een gat in een deur. Aan de ene kant van de deur is er een camera en een deurbel, aan de andere kant van de deur een scherm, waarop je kunt zien wie er op de deurbel heeft gedrukt. De digitale deurspion kan ook via WiFi verbonden worden met internet waardoor je op een smartphone en tablet kunt zien wie er op de deurbel heeft gedrukt waar je ook bent. Dit is dus een deurbel van een heel ander type, namelijk een deurspion. Het belangrijkste nadeel is: deze digitale deurspionnen werken altijd op een accu, want het scherm aansluiten op stroom is niet mogelijk doordat deze op een deur bevestigd zit en die deur die draait. Hierdoor is het ook niet mogelijk om een digitale deurspion met het internet te verbinden met een netwerkkabel, die moet altijd via WiFi. Maar aangezien het scherm aan de binnenkant van de deur zit, zal een goede WiFi verbinding makkelijker te realiseren zijn dan bij een internet deurbel die aan de buitenkant van de deur zit. Alle digitale deurspionnen kunnen opnames maken en opslaan van wie aanbelt. Het koppelen van de deurspion aan een elektrische deuropener is niet mogelijk.

Kortom, als je een deurspion wilt vervangen door een modernere digitale oplossing, die ook opnames kan maken van wie aanbelt, of waarvan het mogelijk is op een smartphone te zien en praten met wie er aanbelt, kies dan voor een digitale (internet) deurspion.

Unieke camera deurbel accessoires