Home PageSupportDoorsafe 6771

Secufirst FAQ

• We waren een van de eerste webshops die internet camera deurbellen verkochten (nog voordat RING, Nest en Doorbird bestonden 🙂 ).
  • Na duizenden internet deurbellen te hebben verkocht hebben wij heel veel geleerd.
  • Ons belangrijkste advies voor u is: pas op met te hoge verwachtingen. Een internet deurbel is in theorie mooi, maar in de praktijk zijn is het missen van oproepen onvermijdelijk.
  • Of je nu een duurdere RING, Nest of Doorbird koopt, of een goedkoper alternatief: er zijn wel 8 factoren nog naast de internet deurbel zelf, die er voor kunnen zorgen dat je een oproep mis.
  • Kortom: betrouwbaarheid van een deurbel is belangrijk (misschien wel meer dan je denkt). En (draadloos) internet is nu eenmaal niet de meest betrouwbare manier van verbinden.

Lees daarom dit advies voordat u een internet deurbel koopt:

Oproepen missen: onvermijdelijk
Een internet camera deurbel maakt verbinding met het internet via WiFi of een netwerkkabel. Bij een perfect werkende situatie van zowel de deurbel als de smartphone, kan je via een app direct zien en praten met wie er op je camera deurbel aanbelt. Dit werkt dus in theorie perfect, maar in de praktijk niet (altijd). Onder ideale omstandigheden is een internet deurbel een mooie oplossing. Maar in de praktijk is het missen van oproepen van wie aanbelt onvermijdelijk. Want zodra de internet verbinding van de bel of die van de smartphone niet perfect is, dan krijg je of geen oproep, of pas veels te laat als de aanbeller al weer weg is. Of je krijgt wel een oproep maar de videoverbinding werkt niet, want videobellen kost nu eenmaal erg veel data. Zelf via Skype of Whatsapp is dat niet altijd even stabiel.

Vele factoren spelen een rol
Dat een internet deurbel vaak niet perfect werkt ligt aan de vele factoren die een rol spelen en allemaal vrijwel perfect moeten zijn. Deze factoren zijn: de situatie waarin de bel hangt, de internet router (type en leeftijd), de kwaliteit en de upload en download snelheid van de internetverbinding, de internetprovider, de smartphone (type, merk en leeftijd) en de mobile internet provider en het bereik via 3G of 4G. Al deze factoren moeten vrijwel perfect zijn, anders mis je oproepen.

Denk er om: het is videobellen, dus hoge upload snelheid is echt noodzakelijk
Een goede WiFi router en een internet abonnement met een hoge upload snelheid zijn erg belangrijk.
 Want de bel upload video naar zijn server. Maar de upload snelheid is vaak veel trager dan de download snelheid. Verder is de manier waarop de deurbel verbonden is met de router belangrijk. Dus gebruik bij voorkeur een netwerkkabel. Of maak gebruik van POE. En bij WiFi is een goed bereik op de plek van de deurbel echt heel belangrijk. 5Ghz is weliswaar een snellere WiFi, maar met een veel kleiner bereik. Dus 2,4Ghz is qua bereik een betere keuze, of nog beter: verleg de WiFi antenne van de internet deurbel naar binnen, dat scheelt een buitenmuur (6600). En zorg op de smartphone (die niet te oud mag zijn) voor een goed bereik, via 4G (3G is vaak al te traag) of beter: laat de smartphone met het internet verbinden via WiFi.

Hoog retourpercentage: Staat los van het merk
Bedenk dus bij aankoop: een internet deurbel is in de praktijk niet 100% betrouwbaar. Je kunt oproepen missen of te laat ontvangen. En dit staat los van de kwaliteit van de internet deurbel. Dit hangt af van de situatie. Ook de duurdere merken (Ring, Nest, Doorbird), hebben hier last van. Ook deze bellen hebben een retourpercentage van rond de 25%, weten wij uit ervaring. Dit retourpercentage is veel hoger dan bij een draadloze camera deurbel. Dit is ook de reden dat wij u graag van een goed advies willen voorzien. Want als 25% retour komt, dan maken we verlies op deze verkopen. Retouren kosten ons namelijk veel geld. Want blijven bij onze belofte: u kunt bij ons gratis retourneren als uw aankoop niet bevalt.

Wie kijkt er mee?
Bovendien: waar de server staat, wat er wordt opgeslagen, hoe veilig de server is en wie er allemaal meekijken en luisteren door je deurbel is echt een serieus vraagteken. Dit kunnen de Chinezen zijn, maar ook Amazon (Ring) of Google (Nest). Bij Ring is nu in de media verschenen dat Ring de door Ring deurbellen gemaakte video’s onversleuteld opslaat, want anders zou de waarde van het bedrijf lager zijn. Op basis van dit artikel blijkt nu ook dat Ring medewerkers vanuit de Oekraïne kijken naar videobeelden en die voorzien van tags om het algoritme slimmer te maken, zodat op den duur software zelfstandig de beelden van de deurbel kan interpreteren. Dat zal de reden zijn dat Amazon het zeer jonge bedrijf Ring onlangs kocht voor 1 miljard USD. Amazon wil graag de data hebben die de Ring deurbellen verzamelen. Misschien is dit nu allemaal nog niet het geval, maar dit lijkt wel de beste verklaring waarom 1 miljard voor een camera deurbellen bedrijf terecht is.

Het veilige en betrouwbare alternatief
Wanneer een internet camera deurbel niet goed werkt, of je wilt een betrouwbaarder alternatief, dan is een draadloze camera deurbel zonder internetverbinding eventueel ook een goede oplossing. Die werken namelijk wel altijd en zijn veel minder afhankelijk van verschillende factoren. Deze draadloze camera deurbellen werken namelijk met een eigen draadloze frequentie en dat is stabieler. Hier speelt eigenlijk maar 1 factor een rol: het scherm mag niet te ver van de deurbel vandaan zijn, want anders kunnen ze geen verbinding krijgen. Hoe ver dit is, is erg van de situatie afhankelijk, maar ligt ongeveer tussen de 15 en de 100 meter. Dit is gewoon een kwestie van uitproberen. En u kunt altijd gratis retourneren wanneer de afstand toch te groot blijkt te zijn. Of anders een GSM deurbel, dan kan je praten met wie aanbelt, gewoon via een telefoontje.

Laatste tip: neem er altijd een draadloze gong bij
Als u een internet deurbel koopt, koop er dan ook altijd een draadloze gong bij. Deze draadloze gong maakt een eigen draadloze verbinding tussen de deurbel en de gong die in het stopcontact gestoken wordt. Deze draadloze gongen staan helemaal los van het internet. En rinkelt dus in huis altijd. Ook als het internet het even niet doet. Of de smartphone geen goede ontvangst heeft als u bijv. even in de kelder of garage bent. Of wanneer uw telefoon leeg is. Of als de telefoon op stil staat. Of wanneer de kinderen met oppas alleen thuis zijn die de deurbel app niet hebben geïnstalleerd. In al die gevallen wil je toch een bel horen. En dan kan je eventueel nadat je die bel hoort, zelf de app openen en kijken wie er voor de deur staat.

De beelden van de Secufirst DID501/Smartwares VD40W camera kunnen worden bekeken op een laptop of PC met deze software:

Download software voor 1 camera

Download software voor 4 camera’s