Home PageSupportDoorsafe 7200

7200

Deurbel 1 moet worden verbonden met DOOR1.
Wanneer de 2 draden goed zijn verbonden, zal de CALL knop de deurbel blauw verlicht zijn.
Is de deurbelknop niet verlicht dan zijn de 2 draden verkeerd om aangesloten.

Bij een blauw scherm na aanbellen:

Ga in het menu naar Modus, zet Modus op Hoofd.

Bij een blauw scherm bij monitoring (knop met poppetje):

Ga in het menu naar Modus, zet status deur2 op Uit.
Ga in het menu naar Alarm, zet CAM1 en CAM2 op Uit.

• Zet het eerste scherm in het menu op master.
  • Zet het eerste scherm in het menu op slave.
  • Van de master naar de slave loopt een 2 aderige draad.
  • Beide scherm moeten van stroom worden voorzien met de meegeleverde stroomadapter.
  • Beide schermen rinkelen zodra er iemand aanbelt en er is bij beide direct te zien wie er voor de camera staat.
  • Neemt een van de schermen op, dan stopt het andere scherm met rinkelen.
  • Druk op doorverbinden en dan rinkelt het andere scherm weer.
  • Op beide scherm kan een slot worden geopend, nadat iemand heeft aangebeld, of tijdens monitoring.

Kabellengte en Type

• De lengte van de kabel hangt erg van de kwaliteit van de kabel af:
  • Wij bevelen deze kabel aan: 2 aderig: Doorsafe 4967
    • Heeft de kabel een kern van 0.5mm dan is de maximale lengte van de kabel 30 meter.
    • Heeft de kabel een kern van 0.75mm dan is de maximale lengte van de kabel 100 meter
    • Een RJ45 netwerkkabel kan ook worden gebruikt met een maximale lengte van 50 meter
    • Voor langere afstanden of bij problemen met een te slechte kwaliteit van het video beeld, gebruik dan een coax kabel:
  • Er bestaan hele dikke draden speciaal voor onder de grond die er ook nog wel tegen kunnen als er ooit iemand met een schep de grond in gaat en niet weet dat er een kabel ligt. Dat is vooral belangrijk als er 220V over de kabel loopt. Maar door de kabel van de bel loopt maar heel weinig stroom, 12 of 15V, en geen 220V. Dus als je met een schep door 12 of 15V gaat, dan gebeurt er niks ergs, dan is alleen de kabel stuk.

Kabels aan het product

• Aan de deurbel:
    • Kabellengte aan achterkant deurbel: 40 cm.
  • Aan het scherm:
    • Aan de stroomadapter zit een draad van 1,5 meter.
    • In het scherm worden aan de achterkant de meegeleverde stekkertjes gestoken. Aan de stekkertjes zit een korte draad van 10 cm.
      Deze korte draden moeten vervolgens worden verbonden met de langere kabel die van de deurbel naar het scherm loopt.

Kabels met elkaar verbinden

• Het verbinden van draden kan op verschillende manier:
    1. Met een kroonsteentje
    2. In elkaar draaien van de kabels en daarna afplakken met tape
    3. Met een snelkoppeling of snelconnector.
      Hier in de afbeelding een WAGO 221-412, maar ook een 221-413, 221-414 of 221-415 zij mogelijk, het laatste getal staat steeds voor het aantal poorten in de klem.
      En een WAGO 222-412, maar ook een 222-413, 222-414 of 222-415 zij mogelijk, het laatste getal staat steeds voor het aantal poorten in de klem.