Moeite met kiezen? Bekijk onze top 3's, vergelijk in tabellen en lees meer informatie.

ONZE TOP 3'S: wat is voor u belangrijk? Gemak & eenvoud? Bereikbaarheid? Veiligheid, privacy & betrouwbaarheid?

Top 3: Gemak & Eenvoud

 1. Draadloze camera deurbel
 2. Bedrade camera deurbel (2-draads)
 3. Internet deurbel of GSM deurbel

Want:

 • Er is geen camera deurbel zo makkelijk te installeren als een draadloze camera deurbel. En in het gebruik zijn ze ook erg eenvoudig te bedienen, met duidelijke knoppen en een beperkt aantal instellingen.
 • 2 draden trekken voor een bedrade deurbel kost wat moeite, maar is eigenlijk heel simpel. Want je kunt de draden niet verkeerd om aansluiten. En ook deze schermen zijn erg eenvoudig in gebruik.
 • Een internet deurbel vereist bij installatie veel stappen, en werkt niet altijd (direct) goed. En in het gebruik soms lastig door de vele mogelijk instellingen in de apps & de smartphone zelf, die allemaal goed moet staan voor een goede werking.

Top 3: Bereikbaarheid

 1. GSM deurbel
 2. Internet camera deurbel
 3. Draadloze camera deurbel

Want:

 • Een GSM deurbel belt je op je smartphone en dan kan je praten met wie aanbelt. GSM is een manier van draadloos verbinden die echt vrijwel altijd en overal werkt. Dit is de beste bereikbaarheid, maar helaas alleen met elkaar praten en geen beeld.
 • Áls het werkt, krijg je met een internet deurbel, waar je ook bent, een oproep op je smartphone, die vaak toch in je zak zit. Let wel: ALS het werkt. Pas op voor te hoge verwachtingen.
 • Zet het draadloze scherm van de draadloze camera deurbel neer waar je wilt, naast je bed of bankstel. En je hebt opnames van wie aanbelt. Maar ben je onderweg, dan krijg je helaas geen oproep.

Top 3: Privé, veilig & betrouwbaar

 1. Draadloze of bedrade camera deurbel
 2. GSM deurbel
 3. Internet camera deurbel

Want:

 • Een draadloze of bedrade camera deurbel hacken, of er ongewenst bij meekijken, dat is onmogelijk. En een oproep komt altijd binnen, dus erg betrouwbaar.
 • Met een GSM deurbel kan je niet zien wie aanbelt, maar met elkaar praten, dat werkt altijd, dus erg betrouwbaar. Een GSM deurbel is niet te hacken en niemand kijkt mogelijk mee. Maar dat je niet kunt zien wie aanbelt, en hier geen opnames van kunt maken, is minder veilig.
 • Of je een oproep van een internet deurbel binnenkrijgt, is niet zo betrouwbaar. En door de internet verbinding is meekijken & hacken mogelijk (al zal dit natuurlijk normaal gesproken niet het geval zijn).

Draadloze camera deurbellen:

 • 100% betrouwbaar, want niet via internet
 • werkt altijd en voor iedereen, want geen internet nodig, afstand is wel beperkt
 • makkelijk te bedienen & de installatie is het meest eenvoudig: écht Plug & Play

Draadloze camera deurbel

Een draadloze camera deurbel is de meest eenvoudige, makkelijk te installeren, betrouwbare en veilige oplossing voor een deurbel met een camera. Want de verbinding met het meegeleverde scherm werkt via een eigen draadloze verbinding. Hierdoor werkt de deurbel altijd en bij iedereen. Je ziet direct op een scherm wie er aanbelt en je kunt met elkaar praten. Je hoeft hier dus geen internetverbinding of smartphone voor te hebben (bij een internet camera deurbel is er wel echt een hele goede internetverbinding nodig, want anders krijg je geen of pas te laat een oproep). Ook is een draadloze camera deurbel het meest eenvoudig te installeren en te bedienen. Je hoeft er niks eerst voor in te stellen om hem te kunnen gaan gebruiken, het werkt direct en altijd. En als je kiest voor een model met een bel die werkt op batterijen(4110, 4250) dan schroef je de bel op de deur en  dan is direct alles klaar voor gebruik. Als je 2 draadjes bij de deur hebt waarmee je de bel kan voorzien van 12V dan zijn ook de modellen met een bewegingssensor in de bel (4380, 4780) of een deuropener met RFID chips (4850) mogelijk. De draadloze camera deurbel heeft als belangrijkste nadelen: de afstand tussen het scherm en de bel is beperkt en afhankelijk van de situatie, dat is dus echt een kwestie van uitproberen. En als je van huis bent ontvang je geen oproep op je smartphone, maar je kunt naderhand wel direct in het scherm zien wie er heeft aangebeld of in de buurt is geweest van de deurbel. Alle modellen kunnen namelijk gratis opnames maken en opslaan van wie aanbelt en het aansluiten van elektrische deuropener is altijd mogelijk.

Kortom, wil je een makkelijk te installeren, eenvoudig te bedienen, betrouwbare camera deurbel die gebruik maakt van de meest veilige verbinding, kies dan voor een draadloze camera deurbel.

  
 TABEL NAAR RECHTS SCROLLEN?
→ swipe met vinger
→ gebruik de scroll-balk onderaan de tabel

→ klik op tabel & gebruik toetsenbord pijltjes
 

       
Merk & Model
Ons expert oordeel:
prijs/kwaliteitsverhouding
Ons expert oordeel:
makkelijk te installeren
SchermVolledig draadloos van bel naar 3.5 inch kleurenschermVolledig draadloos van bel naar 2.4 inch kleurenschermVolledig draadloos van bel naar 3.5 inch kleurenschermVolledig draadloos van bel naar 7 inch kleurenschermBedraad (6 aders) van deurbel naar zender; van zender draadloos naar 7 inch touch kleurenscherm.Bedraad (2 aders) van deurbel naar 5 inch touch basis kleurenscherm en dan
draadloos naar 2,2 inch kleurenscherm.
Reikwijdte draadloos signaal0-250m. - is sterk afhankelijk van situatie, kwestie van uitproberen, retourneren = gratis.0-250m. - is sterk afhankelijk van situatie, kwestie van uitproberen, retourneren = gratis.0-250m. - is sterk afhankelijk van situatie, kwestie van uitproberen, retourneren = gratis.0-250m. - is sterk afhankelijk van situatie, kwestie van uitproberen, retourneren = gratis.Groot voordeel: zender kan binnenshuis worden geplaatst, dit scheelt een deur/buitenmuur.

Vanaf de zender: 0-250m. - is sterk afhankelijk van situatie, kwestie van uitproberen, retourneren = gratis.

Groot voordeel: het signaal is te verlengen met max. 2 DECT signaal repeaters vanaf het basisscherm, dit scheelt een deur/buitenmuur.

Vanaf het basisscherm: 0-250m. - is sterk afhankelijk van situatie, kwestie van uitproberen, retourneren = gratis.
Stroomaansluiting:
via batterijen (Plug & Play) of via een stroomadapter.
+ Bel werkt op 4 x AA meegeleverde batterijen, dus Plug & Play!

Bel kan ook werken op 12V DC 1A met deze 12V stroomadapter DS4970 (wordt dus niet direct meegeleverd, want er zitten al batterijen in de doos)

+ Scherm werkt op interne accu of op meegeleverde stroomadapter in schermhouder. Accuduur scherm is max. 8 uur, ook afhankelijk van gebruik. Accu en stroomadapter voor scherm worden meegeleverd.

(Dus: stroomadapter en accu voor scherm wordt meegeleverd, voor de bel alleen de batterijen)
+ Bel werkt op 2 x C batterijen (gratis meegeleverd) dus Plug & Play!

Bel kan ook werken op 12V DC 1A met deze 12V stroomadapter DS4970 (wordt dus niet direct meegeleverd, want er zitten al batterijen in de doos)

+ Scherm werkt op interne accu of op meegeleverde stroomadapter in schermhouder. Accuduur scherm is max. 8 uur, ook afhankelijk van gebruik. Accu en stroomadapter voor scherm worden meegeleverd.

(Dus: stroomadapter en accu voor scherm wordt meegeleverd, voor de bel alleen de batterijen)
+ Bel werkt op 5V 2A stroomadapter (in bel zit een back-up accu voor stroomuitval). Bel kan werken op: AC9~16V/DC5~16V.

+ Scherm werkt op interne accu of op meegeleverde stroomadapter. Accuduur scherm is max. 8 uur, ook afhankelijk van gebruik.

(Dus: stroomadapters en interne accu's voor zowel bel als scherm worden meegeleverd)
+ Bel werkt op 12V DC 1A stroomadapter (in bel zit een back-up accu voor stroomuitval). Bel kan werken op: AC9~16V/DC5~16V.

+ Scherm werkt op interne accu of op meegeleverde stroomadapter in schermhouder. Accuduur scherm is max. 8 uur, ook afhankelijk van gebruik.

(Dus: stroomadapters en interne accu's voor zowel bel als scherm worden meegeleverd)
+ Deurbel krijgt stroom van zender via de 6 aderige draad; de zender werkt op 4 x type D batterijen of op 12-24 V AC of DC;

+ Scherm werkt op interne oplaadbare batterijen die worden opgeladen met meegeleverde stroomadapter.

+ Bel werkt op de stroom die het 5 inch scherm levert aan de bel via een draad met 2 aders.

+ Het 5 inch scherm moet worden aangesloten op de meegeleverde 24V DC 0.5 A adapter.

+ Het draadloze 2,2 inch scherm werkt op meegeleverde oplaadbare batterijen die worden opgeladen in de meegeleverde houder.
Mogelijke uitbreidingenMax. twee buitenbellen DS4111;
Max. 1 scherm;
Bestaande deurbelgong niet aansluitbaar.
Max. 2 buitenbel DS4256;
Max. 3 schermen DS4255;
Bestaande deurbelgong niet aansluitbaar.
Max. 3 schermen DS4365;
Max. 1 deurbel;
Bestaande deurbelgong niet aansluitbaar.

Max. 2 buitenbel DS4766;
Max. 3 schermen DS4765;
Bestaande deurbelgong niet aansluitbaar.
Max. 3 x bewakingscamera's;
Bestaande deurbelgong aansluitbaar.
Max. 2 x buitenbellen;
Max. 6 x 2,2 inch scherm;
Max. 2 x signaal repeaters;
Max. 4 x bewakingscamera's;

Max. 1 x 5 inch basisscherm;
Bestaande deurbelgong aansluitbaar op het 5 inch binnenscherm.
Bestaande deurbelgong niet aansluitbaar.
Foto/Video & OpslagMaakt foto’s, max. 100 foto's opslag in scherm.Maakt foto’s, max. 100 foto's opslag in scherm.Maakt foto’s, opslag max. 200 foto's in scherm.Maakt foto’s of video’s, opslag op 8Gb micro SD-card (gratis meegeleverd); (max. 32Gb) Deurbel maakt video's;
beelden worden opgeslagen op meegeleverde 4 Gb micro SD kaart.
Deurbel maakt foto’s of video's; foto opslag in schermgeheugen of SD kaart, 30/90 sec. video's alleen op SD kaart (niet meegeleverd); formaat SD kaart: standaard.
Bewakingscamera maakt alleen foto's bij beweging + audio, en video als bij beweging wordt opgenomen (bij beweging klinkt ook een toon).
Monitoringfunctie (kijken door bel zonder dat er eerst is aangebeld)Ja, alleen bij deurbel op 12V Ja, alleen bij deurbel op 12VJaJaJaJa
BewegingsmelderNeeNeeJa, via PIR-sensorJa, via PIR-sensorNee.Nee.
Alleen de aanvullende bewakingscamera's hebben PIR bewegingssensor.
Cameraresolutie/kijkhoek320x240/135°640x480/120°640x480/120°- bij montage draaibare lens640x480/120°- bij montage draaibare lens720x480/62°800x480/170°
HoekmontagebeugelMeegeleverdOptioneel beschikbaar DS4290Optioneel beschikbaar DS4992Optioneel beschikbaar DS4992Niet beschikbaar;
Inbouwbox beschikbaar voor inbouwmontage.
Niet beschikbaar;
Inbouwbox beschikbaar voor inbouwmontage.
Weerbestendig/ Materiaal buitendeurbelJa, hard plasticJa, hard plasticJa, bel heeft stevige aluminium voorkant, rest is hard plasticJa, bel heeft stevige aluminium voorkant, rest is hard plasticJa, deurbel: aluminium; scherm: hard plastic.Ja, deurbel: aluminium met plastic onderdelen; schermen: hard plastic.
Beltonen8 - volume instelbaar3 - volume & duur instelbaar7 - volume & duur instelbaar4 - volume & duur instelbaar – meer beltonen of zelfs eigen muziekjes (mp3) toevoegen via SD-card is mogelijk; via eigen beltonen is de duur instelbaar6, in volume instelbaar4, in volume instelbaar
Naamplaatje in belJaJaNeeNeeJaJa
AanbelbevestigingJaJaJaJaJaJa
DiefstalbeveiligingNeeJaJaJaNeeNee
NachtzichtJa, met zichtbaar wit licht.Ja, met zichtbaar wit licht.Ja (2xIR LED)Ja (2xIR LED)Ja, met infrarood LED'sJa, met zichtbaar wit licht.
Elektrische deuropenerMax. 1, zowel arbeids- als ruststroom mogelijk, deuropentijd instelbaar.Max. 1, zowel arbeids- als ruststroom mogelijk, exit button mogelijk, deuropentijd instelbaar.Max. 1, zowel arbeids- als ruststroom mogelijk, exit button mogelijk, deuropentijd instelbaar.Max. 1, zowel arbeids- als ruststroom mogelijk, exit button mogelijk, deuropentijd instelbaar.Max. 2, alleen arbeidsstroom mogelijk.Max. 1, zowel arbeids- als ruststroom mogelijk, deuropentijd instelbaar.
Menu talenEngelsNederlands, Duits, Engels, Pools, Frans, Italiaans, Portugees, ChineesNederlands, Duits, Engels, Spaans, Frans, RussischNederlands, Duits, Engels, Spaans, Frans, RussischNvt. Het menu bestaat geheel uit beelden.Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans
Afmetingen- met batterijen unit: 40 x 49 x 200 mm, zonder batterijen unit: 40 x 49 x 125 mm
- binnenunit: 85 x 110 x 25 mm
- binnenunit houder/oplader: 98 x 78 x 70 mm
- buitendeurbel: 105 x 167 x 50 mm
- binnenunit: 52.7 x 188.2 x 26.3 mm
- binnenunit houder/oplader: 80 x 95.2 x 103.7 mm
- buitendeurbel in regenkap: 142 x 78 x 40 mm
- binnenscherm: 125 x 85 x 20 mm
- buitendeurbel in regenkap: 142 x 78 x 40 mm
- binnenscherm: 200 x 27 x 150 mm
- scherm: 150 x 195 x 90 mm
- bel: 185 x 100 x 50 mm
- zender 222 x 166 x 60 mm
- buitendeurbel: 180 x 165 x 21 mm
- 5 inch scherm binnenunit: 169 x 118 x 30 mm
- 2,2 inch draadloos scherm binnenunit: 173 x 52 x 30 mm; houder/oplader: 43 x 81 x 76 mm

Internet camera deurbellen:

 • zie wie er aanbelt, waar je ook bent met een app op je smartphone via internet
 • niet altijd even betrouwbaar, want is volledig afhankelijk van de internet situatie
 • installatie bestaat uit meerdere stappen

Internet camera deurbel

Een internet camera deurbel maakt verbinding met het internet via WiFi of een netwerkkabel (aanbevolen). Bij een perfect werkende internetverbinding van zowel de bel als de smartphone, kan je via een app direct zien en praten met wie er op je camera deurbel aanbelt. Dit werkt dus overal, maar je hebt dan wel echt goed bereik van een 4G netwerk nodig of een snelle WiFi verbinding en een niet te oude smartphone. U merkt het al: onder ideale omstandigheden is een internet deurbel een mooie oplossing. Maar in de praktijk is het missen van oproepen van wie aanbelt bijna onvermijdelijk. Want zodra de internet verbinding van de bel of die van de smartphone niet perfect is, dan krijg je of geen oproep, of pas veels te laat als de aanbeller al weer weg is. Of je krijgt wel een oproep maar de videoverbinding werkt niet, want videobellen kost nu eenmaal erg veel data. Ook is een goede router en een internet abonnement met een hoge upload snelheid belangrijk. Want de bel upload video naar zijn server, maar de upload snelheid is vaak veel trager dan de download snelheid. Bovendien: waar de server staat, hoe veilig dat is en wie er allemaal meekijkt en luistert door je deurbel is ook de vraag. Die kunnen de Chinezen zijn, maar ook Amazon (Ring) of Google (Nest) zodat ze hiermee hun ads beter kunnen targetten. Hoe dan ook: bij het aansluiten van een internet deurbel is goed internet echt essentieel. Dus gebruik bij voorkeur een netwerkkabel. En bij WiFi is een goed bereik op de plek van de deurbel echt heel belangrijk. 5Ghz is weliswaar een snellere WiFi, maar met een veel kleiner bereik. Dus 2,4Ghz is qua bereik een betere keuze, of nog beter: verleg de WiFi antenne van de internet deurbel naar binnen, dat scheelt een buitenmuur (6600). Sommige modellen werken op batterijen (6230, Ring 2) , maar zijn nog steeds niet echt plug & play want eerst laten verbinden met internet is altijd nodig. Sommigen werken op 2 draadjes stroom met meestal 12V DC (6600 , Ring Pro, Doorbirds). Opslaan van beelden van wie aanbelt is soms gratis (6600, 6230), maar soms alleen mogelijk met een betaald abonnement (Ring, Doorbird).

Kortom, als je de perfecte omstandigheden weet te realiseren, dan is een internet camera deurbel een mooie oplossing om ook als je niet thuis bent te zien wie er aanbelt. Maar de installatie is niet eenvoudig, de verbinding niet zo veilig en betrouwbaar en de deurbellen zijn vaak duurder waarbij zelfs nog per maand moet betalen voor opslag van beelden.

  
 TABEL NAAR RECHTS SCROLLEN?
→ swipe met vinger
→ gebruik de scroll-balk onderaan de tabel

→ klik op tabel & gebruik toetsenbord pijltjes
 

   
Prijs, Merk & Model

Ons expert oordeel:
prijs/kwaliteitsverhouding
Ons expert oordeel:
makkelijk te installeren
VariatiesKleur: wit of zilverZelfde specificaties voor:
- 1 deurbel met bronze finish: D2101BV
- 2 deurbellen: D2102V
Verbinding met internet2.4Ghz WiFi of met RJ45 Netwerkkabelalleen met RJ45 Netwerkkabel
StroomaansluitingBedraad: 15V 1A DC
(adapter meegeleverd)

Power over Ethernet (POE) mogelijk met POE adapter DS4975 (voor RJ45 netwerkkabel met 6 draden), of DS6579 (alleen injector nodig bij Doorbirds) of DS6576 (voor een kabel met 2 draden).
Bedraad: 15V 1A DC
(adapter meegeleverd)

Power over Ethernet (POE) mogelijk met POE adapter DS4975 (voor RJ45 netwerkkabel met 6 draden), of DS6579 (alleen injector nodig bij Doorbirds) of DS6576 (voor een kabel met 2 draden).
AntenneInterne WiFi antenneGeen antenne, alleen LAN
AppDoorbird, iOS & Android app, HTML5 widget. Doorbird, iOS & Android app, HTML5 widget.
Foto/Video & OpslagMaakt foto's & video's, gratis opslag in app op smartphone of in Cloud (Free of Pro) of NAS.Maakt foto's & video's, gratis opslag in app op smartphone of in Cloud (Free of Pro) of NAS.
Mogelijke uitbreidingenBirdguard aanvullende bewakingscamera,
Doorbird Chime

Alleen voor D101en D101S en D2101V en D2101BV: draadloze deurbel DS6585

Bestaande deurbel aansluiten met draad is mogelijk.
Birdguard aanvullende bewakingscamera,
Doorbird Chime

Alleen voor D101en D101S en D2101V en D2101BV: draadloze deurbel DS6585

Bestaande deurbel aansluiten met draad is mogelijk.
Monitoringfunctie (kijken door bel zonder dat er eerst is aangebeld)JaJa
BewegingsmelderJa, met PIR-sensorJa, met PIR-sensor
Cameraresolutie/
kijkhoek
1280 x 720/180°1280 x 720/180°
Montagealleen opbouw; montagebeugel voor hoekmontage DS6590inbouw,
opbouw met opbouwkast DS6557 of DS6559

Weerbestendig/
Materiaal buitendeurbel
Ja, kunststofJa, RVS
Naamplaatje in belNeeJa
AanbelbevestigingJaJa
DiefstalbeveiligingNeeNee
NachtzichtJa, met 12x Infrarood LED’sJa, met 12x Infrarood LED’s
Elektrische deuropenerMax. 1, alleen arbeidsstroommax. 2, ook te openen met RFID
Afmetingen157 x 75 x 35 mmD2101V(BV) 253 x 131 x 48,75 mm
D2102/3V 313 x 131 x 48.75 mm

Waar u rekening mee moet houden bij een internet camera deurbel

Hoe kan ik zorgen voor een goede  internet verbinding voor mijn internet deurbel?

 • Een veel voorkomend probleem bij internet deurbellen is dat het WiFi signaal op de plek waar de deurbel hangt niet voldoende sterk is om de deurbel goed te laten werken. Als het signaal niet sterk genoeg is dan komt de oproep via de app of helemaal niet of te laat binnen.
 • Zien en praten met wie er voor de deur staat komt neer op videobellen en dat kost relatief veel data. Zelfs bij videobellen via Skype of Whatsapp is dit niet altijd even stabiel. Pas hierop dus uw verwachting op aan. Met een internet deurbel is het missen van oproepen onvermijdelijk, het zal altijd wel een keer voorkomen dat uw smartphone niet voldoende bereik heeft, de WiFi te langzaam is of de internet verbinding te traag.
 • Zorg dat het internet abonnement dat u heeft op de plek waar de deurbel komt te hangen een hoge upload snelheid heeft. Een internet camera deurbel load namelijk de beelden up naar de server. Mensen kiezen vaak voor een internet abonnement op basis van de download snelheid, maar daar heeft de deurbel niks aan. De upload snelheid moet zo hoog mogelijk zijn om de deurbel goed te laten werken, bij voorkeur net zo hoog als de download snelheid.
 • Zorg dat de router en de smartphone die u gebruikt niet ouder zijn dan 2 jaar als de deurbel wordt verbonden met het internet via WiFi. De hardware die gebruikt voor WiFi is namelijk erg in ontwikkeling en wordt steeds sneller. Nieuwe WiFi hardware componenten verhogen de kans op een goed werkende internet deurbel die via WiFi is aangesloten.
 • Sluit de internet deurbel bij voorkeur aan via een netwerkkabel. Een groot voordeel van een bekabelde internet verbinding is dat dit altijd stabiel is. Dan kan het in ieder geval hier niet meer aan liggen als er een oproep niet doorkomt. Je weet dan zeker: de bel heeft een goede verbinding met het internet.
  Het is mogelijk om zowel stroom als internet of dezelfde kabel te laten lopen (Power of Ethernet/POE). POE kan met een RJ45 netwerkkabel (DS4975) maar ook met een kabel dit bestaat uit slechte 2 aders (DS6576). Een POE adapter bestaat altijd uit een injector (die voegt internet en stroom samen in de kabel) en een splitter (die splits het signaal uit de kabel weer in apart internet en stroom). De doorbird deurbellen hebben geen splitter nodig, daar kan een RJ45 kabel met daarop POE direct in de bel worden gestoken.
 • En wanneer toch via WiFi, kies dan een WiFi deurbel met een verlengbare WiFi antenne (6600) want dan kan de WiFi antenne aan de binnenkant van de muur worden geplaatst, en dat scheelt de dikke buitenmuur en de deur voor het WiFi signaal om door heen te gaan.
 • Of versterk het WiFi signaal met de Doorsafe 4960, 4961 of 4962. Zie ook de beschreven oplossingen met deze internet en WiFi signaal extenders.

Maakt een 2,4 of 5 Ghz. WiFi netwerk nog een verschil?

Een 5b Ghz WiFi signaal is vaak geen oplossing voor een deurbel, want een 5 Ghz. signaal heeft een kleinere reikwijdte, dan een 2,4 Ghz. Dus het is niet waarschijnlijk dat er op de plek van de deurbel, dat vaak verder af ligt van de router, een goed 5 Ghz. signaal is. 2,4 Ghz. WiFi signalen gaan verder, maar hebben meer last van verstoringen door andere 2,4 Ghz. WiFi netwerken en bronnen van straling. Per saldo zal dus eerder een 2,4 Ghz. netwerk voldoende bereik hebben om het te halen tot de deurbel. 5 Ghz. is misschien sneller, maar redt het qua bereik meestal niet tot de bel,

Ook dit speelt een rol voor een goed werkende internet deurbel: heeft de ontvangende telefoon of tablet een voldoende internetverbinding?

Om een internet deurbel goed te laten werken heeft de deurbel een goede internetverbinding nodig, maar ook de telefoon of de tablet. De smartphone of sommige tablets kunnen verbinden via internet op de volgende manieren:

 1. WiFi
 2. 4G

Als de smartphone verbonden is via 3G is dat vrijwel altijd te weinig. Er is echt 4G nodig, en dan een signaal dat sterker is dan 3 streepjes. Bij een WiFi verbinding is de sterkte van het WiFi signaal ook erg belangrijk, maar ook het internet abonnement waar de WiFi router van gebruik maakt. Dit abonnement moet een zo hoog mogelijke upload snelheid hebben. Want de deurbel stuurt alle gegevens omhoog naar de server, en via de app op de smartphone worden de beelden weer gedownload.

Oplossingen om het internet signaal te versterken bij de deurbel

Oplossing 1: versterken van uw WiFi signaal met een WiFi extender

Maak gebruik van een WiFi-signaal extender: de Doorsafe 4960.

Een WiFi-signaal extender pakt het originele WiFi signaal van de router op en zendt het signaal vervolgens sterker weer uit. Steek de extender in een stopcontact zo dicht mogelijk bij de bel. Het laten verbinden van de extender kan door het drukken op een WPS button of door met een smartphone of computer een verbinding te maken met het WiFi signaal dat de extender uitzendt, vervolgens kan het wachtwoord van de originele WiFi router worden opgegeven.

 

Oplossing 2: verplaatsen van uw router door het verlengen van het internet signaal via uw stroomkabels

Verplaats de router door het internet signaal te verlengen met een powerline internet extender: de Doorsafe 4961.

Met een powerline internet extender kan het internet signaal worden verlengd over de stroomkabels in het gebouw. Via een stopcontact wordt het signaal toegevoegd aan de stroomdraden en vervolgens kan via elk stopcontact het internetsignaal worden opgepikt. Pik het internet signaal weer op bij een stopcontact dicht in de buurt van de bel en sluit vervolgens hier de internet router op aan. Op deze manier is er zo dicht mogelijk bij de deurbel een WiFi signaal van de router en krijgt de router het internet signaal uit het stopcontact.

 

Oplossing 3: verlengen van het internet signaal via uw stroomkabels en vervolgens een extra WiFi signaal uitzenden

Verleng het internet signaal met een powerline + WiFi internet extender die vervolgens op een plek dicht bij de deurbel een WiFi signaal uitzendt: de Doorsafe 4962.

Met een powerline + WiFi internet extender kan het internet signaal worden verlengd over de stroomkabels in het gebouw. Via een stopcontact wordt het internet signaal toegevoegd aan de stroomdraden en vervolgens kan via elk stopcontact het internetsignaal worden opgepikt. Pik het internet signaal weer op met het tweede deel van de power line bij een stopcontact dicht in de buurt van de bel. Dit tweede deel van de power line zendt ook een WiFi signaal uit waar de bel een verbinding mee kan maken.

Lees meer over de verschillende eigenschappen van camera deurbellen

Stroomvoorziening

Camera deurbellen kunnen werken op batterijen op stroom. Als een deurbel werkt op batterijen, moeten deze batterijen soms worden opgeladen. Dit hangt af van hoeveel de deurbel wordt gebruikt en de buitentemperatuur. Ook kan er in een camera deurbel alleen een back-up batterij zitten, die alleen als functie heeft om de deurbel te laten werken bij stroomuitval. Er zijn ook deurbellen die werken op stroom van 2 draadjes. Dit is meestal 12V DC. Soms is het AC (Ring) stroom. Deze stroom kan ook over de netwerkkabel lopen als er gebruik wordt gemaakt van Power over Ethernet (POE). POE is mogelijk bij iedere internet deurbel door gebruik te maken van een POE adapter.

Opslag van beelden

Een camera deurbel maakt van wie aanbelt een foto of een video. Terwijl men met iemand contact heeft kunnen aanvullende beelden worden gemaakt. Waar deze beelden worden opgeslagen verschilt per deurbel. Bij camera deurbellen kunnen beelden worden opgeslagen in het scherm of op een SD kaart die in het scherm gestoken wordt. Bij internet deurbellen kunnen beelden worden opgeslagen in de deurbel zelf op een SD kaart, in de app of tegen een extra bedrag per jaar of maand in een cloud opslag.

Bewegingssensor

Een bewegingssensor maakt van je cameradeurbel een alarmsysteem. Zodra er beweging wordt gedetecteerd, kan de deurbel actie ondernemen. Bijvoorbeeld een foto of video maken, of een melding sturen. Er zijn twee typen bewegingssensoren: via het beeld van de camera of via een infrarood sensor (dit noem je een PIR sensor). De kans dat je overbodige meldingen ontvangt met een deurbel met PIR sensor is een heel stuk kleiner.

Aansluitbaar op een elektrische deuropener

De meeste deurbellen zijn aan te sluiten op een elektrische deuropener. Een aantal deurbellen zijn aan te sluiten op zelfs 2 verschillende deuropeners zoals bijvoorbeeld een voordeur en een poort of garagedeur. De deurbel levert zelf nooit de stroom voor de deuropener. De deurbel is slechts een schakelaar die in het stroomcircuit wordt opgenomen. Er zijn twee typen elektrische deuropeners, namelijk een Arbeidsstroom (NO) of Ruststroom (NC) schakeling. Bij Arbeidsstroom geeft de relais in de deurbel een stroom signaal door aan de deuropener na een unlockopdracht. Bij Ruststroom geeft de relais in de deurbel altijd een stroomsignaal door, maar die valt weg nadat er een unlockopdracht is gegeven. Dit wordt gebruikt bij deuropeners op basis van een magneet. In dit geval is het ook handig als er aan de deurbel een knop te verbinden is om de deur van binnenuit op te kunnen doen.

Diefstalbeveiliging

Sommige deurbellen zijn voorzien van diefstalbeveiliging. Hiermee wordt de deurbel zelf beveiligd tegen diefstal. Dus zodra de deurbel uit zijn montagekap van de muur wordt gerukt klinkt er dan ofwel direct een luide sirene uit de deurbel of de deurbel verzend een melding naar de app of de binnenunit. Sommige deurbellen kunnen ook met speciale borgschroeven worden gemonteerd. Deze kunnen alleen worden losgedraaid met een niet gangbare schroevendraaier.

Kleurenscherm

Bij camera deurbellen die werken met een eigen frequentie zit altijd een kleurenscherm. Dit kleurenscherm kan verschillen in afmeting. Aan een camera deurbel die internet nodig heeft kan ook een kleurenscherm worden toegevoegd. Dit kleurenscherm is speciaal uitgekozen een Android tablet met de speakers aan de voorkant waarop de app gezet kan worden. Dit kleurenscherm kan worden opgehangen met een speciale montagebeugel of in een houder worden gezet.

Monitorfunctie

Als een camera deurbel een monitorfunctie heeft dan houdt in dat je op elk moment door de camera kunt kijken. Dit wordt ook wel Video on Demand genoemd. Dit betekent dus dat je niet hoeft te wachten tot iemand aanbelt voordat je beeld krijgt van de camera van de deurbel. Bij camera deurbellen die geheel op accu’s werken hebben geen monitorfunctie of die kan alleen op verzoek aangezet worden omdat de monitorfunctie namelijk veel stroom verbruikt. Dat is ook de reden dat de RING die op een accu werkt geen monitorfunctie heeft.

Montage

Moet de deurbel in een hoek worden geplaatst? Dan is een montagebeugel erg handig. Maar sommige modellen hebben ook een beweegbare camera lens, dan is een montagebeugel niet echt nodig, want de lens kan in een hoek worden gedraaid bij de installatie. Daarnaast kan een deurbel alleen geschikt zijn voor opbouw of alleen geschikt zijn voor inbouwmontage. En er zijn ook deurbellen die geschikt zijn voor zowel op als inbouwmontage.

Resolutie

De resolutie van de camera in een camera deurbel kan verschillen. Waarbij het niet zo is dat des te hoger de resolutie, des te beter dit is want je moet ook rekening houden met de verbinding en de maximale opslag capaciteit. Bij een hogere resolutie zijn de draadloos verzonden beelden veel groter. Er is dan een betere verbinding nodig om te voorkomen dat de beelden met vertraging of niet meer binnenkomen. Vandaar dat de meeste camera deurbellen de resolutie aanpassen aan de kwaliteit van de verbinding. Bij een hogere verbinding de maximale opslag capaciteit eerder bereikt zijn in de SD kaart, app of cloud opslag.

De waardering van doorsafe.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 206 reviews.