Home PageSupportDoorsafe 7565

7565

De Smart Life app van Tuya is de ‘Android’ of ‘Windows’ van slimme producten.

Tuya is de maker van de Smart Life app. En dat is een app met meer dan 1 miljoen downloads in de Android Play store. En meer dan 25.000 Android gebruikers gaven de app een review met een score van 3.8 van de 5. Steeds meer fabrieken maken internet camera deurbellen, camera’s, alarm systemen of andere producten met de software van Tuya. Het begint er steeds meer op te lijken dat de Smart Life app van Tuya een soort Android of Windows wordt. Een populair besturingssysteem maar dan voor ‘Smart Home’ of slimme producten.  Zoals met Wifi of netwerkkabel verbonden deurbellen, camera’s, gloeilampen, stopcontacten, schakelaars, bewakings- of beveiligingscamera’s of alarmsystemen.

Doorsafe & de Smart Life app van Tuya

De internet camera deurbellen, bewakings- of beveiligingscamera’s of alarmsystemen en de andere slimme producten van Doorsafe werken met de Smart Life app van Tuya. Zodat alle Doorsafe producten vanuit dezelfde app te bedienen zijn. Want een aparte app voor alle met internet verbonden producten is niet handig. En met de Smart Life app van Tuya blijft het altijd makkelijk om ook in de toekomst nieuwe producten toe te voegen, ook van andere merken. Want er komen steeds meer producten op de markt, ook van andere merken die met deze app werken. U zit dus niet vast aan Doorsafe als u bij ons een internet camera deurbel, camera of alarm koopt die werkt met de Smart Life app van Tuya.

Hoe beveilig het beste mijn huis, kantoor of bedrijfsruimte?

Wij adviseren u om uw huis als volgt te beveiligen:

1. De basis is het alarmsysteem
Met een alarmsysteem krijgt u zodra er een deur of raam opengaat, of bij een beweging direct een hele betrouwbare melding door een SMS of een telefoontje en aanvullend ook een bericht via de Smart Life app.

2. Laat een lamp aan gaan
Laat bij alarm direct een lamp aangaan zodat de eventuele inbreker schrikt.

3. Kijk wat er aan de hand is
Vervolgens wilt u direct kunnen zien wat er aan de hand is, moet u direct de politie bellen? Inbrekers op heterdaad betrappen is nog altijd de beste oplossing. Kijk dus via de app door de camera deurbel of de bewakingscamera’s om direct live te zien wat er aan de hand is.

4. Verzamel bewijsmateriaal
Alle camera’s slaan continue de beelden op gratis een SD-kaart op, of in optioneel in de cloud. Geef deze beelden aan de politie om de daders te kunnen opsporen of om de inbraak te kunnen bewijzen in de rechtbank of voor de verzekering.

Internet camera deurbellen:

Met een internet deurbel is makkelijk om de gaten te houden wie er aanbelt als u niet thuis bent of voor de deur staat en naar binnen probeert te kijken.

Alarmsysteem, verlichting en stopcontact:

Zodra er een deur of raam open gaat, of er is een beweging, dan gaat direct een (stil) alarm. U krijgt een hele betrouwbare melding via een SMS of een telefoontje & aanvullend een push bericht via de Smart Life app. Vervolgens kunt u een lamp aan laten gaan of door een camera kijken wat er aan de hand is en opnames maken.

Beveiligings- en bewakingscamera:

Bij alarm wilt u direct kunnen zien wat er aan de hand is, moet u direct de politie bellen? Inbrekers op heterdaad betrappen is nog altijd de beste oplossing. Kijk dus via de app door de camera deurbel of de bewakingscamera’s om direct live te zien wat er aan de hand is. Alle camera’s kunnen voortdurend gratis beelden opslaan op een SD-kaart in de deurbel of optioneel ook in de Cloud. Geef de beelden aan de politie om de daders te kunnen opsporen of om de inbraak te kunnen bewijzen in de rechtbank of voor de verzekering.

Voor binnen:

Voor buiten:

De Smart Life App van Tuya: Betrouwbaar & Veiligheid, voldoet aan AVG

De Smart Life app van Tuya voldoet aan de AVG (GDPR). En in de afgelopen jaren is gebleken dat deze app heel erg stabiel is. Meer dan 90.000 verschillende producten werken wereldwijd met deze app. En de reactie snelheid van de app is gemiddeld 10ms. In deze whitepaper is exact beschreven hoe deze app de privacy van de gebruikers garandeert. Ook is de app op verschillende manieren gecertificeerd door ISO. De Tuya app komt oorspronkelijk uit China. Maar Tuya heeft ook kantoren in bijvoorbeeld Duitsland en de Verenigde Staten. En de servers staan over de hele wereld. Dat het hoofdkantoor van Tuya in China staat is logisch. Want de meeste fabrieken die consumenten elektronica maken staan ook in China. En Tuya is hard op weg om de Windows of de Android te worden van alle met internet verbonden producten die in China worden gemaakt.

smart life tuya app camera deurbel producten

De Doorsafe producten die werken met de Smart Life App van Tuya

Doorsafe verkoopt diverse producten die werken met de Smart Life app van Tuya. Wij zijn gespecialiseerd in camera deurbellen. Een deel van deze camera deurbellen kunnen worden verbonden met het internet. Dit zijn de Doorsafe 7455, Doorsafe 7555 en de Doorsafe 7565. Aan iedere camera deurbel kan aan dezelfde Smart Life app ook een alarm systeem worden toegevoegd, of een bewakings- of beveiligingscamera, stopcontact of LED gloeilamp om uw huis mee te bewaken en te beveiligen. Hiermee kunt u vanuit 1 app al uw Doorsafe apparaten bedienen.

Voordelen Smart Life app op een rijtje:

1. Door vele merken wereldwijd gebruikt & dus erg betrouwbaar
  2. AVG (GDPR) goedgekeurd & ISO certificeert
  3. Lokaal opslaan beelden op een SD-kaart mogelijk, in de Cloud tegen betaling alleen optioneel
  4. Koppeling met Amazon Alexa en Google Home mogelijk

smart life tuya app

Andere merken die werken met de Smart Life app van Tuya

Niet alleen Doorsafe producten werken met de Smart Life app van Tuya. Maar ook vele andere producten werken met de Smart Life app van Tuya. Dus nu een Doorsafe product kopen dat met de Smart Life app van Tuya werkt hoeft niet te betekenen dat u vast zit in de Doorsafe. Al deze merken maken ook producten die werken met de Smart Life app van Tuya:

smart life tuya app fabrikanten camera deurbel producten

• De meegeleverde stroomadapter heeft een lengte van 1,5 Meter.
  • De stroomadapter is 15V DC en 0.8A.
  • De kabel kan ook makkelijk worden verlengd:

Het is nodig om in de Smart Life om te schakelen van Eenwegs-audio naar Tweewegse audio. Dit gaat als volgt:

1. Ga naar instellingen, kies voor het pennetje rechtsboven:

2. Kies Basis feature set:

3. Selecteer Audiomodus: Tweewegse Audio

Ja dat is mogelijk.

• Aan de achterkant van het scherm is het mogelijk om 2 bedrade bewakingscamera’s toe te voegen aan de aansluitpunten CCTV1, CCTV2 en GND.
  • Er moet dus een 2 aderige draad lopen van de camera naar het scherm.
  • Maar het scherm kan maar van 1 bron opnames maken. Dit maakt het nut van aansluiten van bedrade bewakingscamera’s beperkt.

Als u een bewakingscamera wilt toevoegen, kies er dan voor om deze camera direct aan de Smart Life app toe te voegen. Die zijn dan niet aan het scherm gekoppeld. Maar wel aan de smartphone. De camera kan permanent opnames maken opslaan op de SD-kaart in de camera. Of met de app kunnen aanvullende opnames worden gemaakt tijdens het kijken door de camera en deze aanvullende opnames worden opgeslagen in het geheugen van de smartphone zelf.

Zie hier de diverse bewakingscamera’s en andere beveiligingsproducten die aan de Smart Life app zijn toe te voegen.

Een deurbel kan met maximaal 20 gebruikers worden gedeeld.

Zie hier alle beperkingen van de Smart Life app van Tuya: https://docs.tuya.com/en/iot/introduction-of-tuya/usage-limited

Shared user quantity Maximum number of users with whom a device or device group can be shared 20

De deurbel heeft twee standen:

1. Geschikt voor het 7 inch scherm
  2. Geschikt voor het 4 inch scherm

Als de deurbel juist is aangesloten maar er verschijnt alleen een blauw scherm, dan staat de deurbel in de verkeerde stand. Zet voor gebruik de deurbel eerst op de juiste stand.

Dit gaat als volgt:

1. Druk op het scherm op het oogje of kies in het menu voor watch, zodat het scherm verbinding probeert te maken met de deurbel zonder dat er eerst iemand aanbelt.
  2. Druk de camera modus schakelaar (7) aan de achterkant van de deurbel minimaal 5 seconden in. Verwijder hier eerst het rubberen dopje. Zie onder in de rode cirkel.
  3. De camera zal nu omschakelen naar de stand die geschikt is voor het 4 inch scherm AHD / CVBS / CVI / TVI.

Zie ook deze video:

• Kabellengte aan achterkant deurbel: 10 cm.
  • In het scherm worden aan de achterkant de meegeleverde stekkertjes gestoken.
  • Aan de stekkertjes zit een korte draad van 10 cm.
  • Deze korte draden moeten vervolgens worden verbonden met de langere kabel die van de deurbel naar het scherm loopt.
  • De lengte van de kabel hangt erg van de kwaliteit van de kabel af:
    • Heeft de kabel een kern van 0.5mm dan is de maximale lengte van de kabel 30 meter
    • Heeft de kabel een kern van 0.75mm dan is de maximale lengte van de kabel 100 meter
    • Een RJ45 netwerkkabel kan ook worden gebruikt met een maximale lengte van 50 meter
    • Voor langere afstanden of bij problemen met een te slechte kwaliteit van het video beeld, laat dan GND (blauw) en VD1 (wit) of een coaxkabel lopen en de Audio (rood) en PWR (geel) over een aparte andere kabel.
  • Er bestaan hele dikke draden speciaal voor onder de grond die er ook nog wel tegen kunnen als er ooit iemand met een schep de grond in gaat en niet weet dat er een kabel ligt. Dat is vooral belangrijk als er 220V over de kabel loopt. Maar door de kabel van de bel loopt maar heel weinig stroom, 12 of 15V, en geen 220V. Dus als je met een schep door 12 of 15V gaat, dan gebeurt er niks ergs, dan is alleen de kabel stuk.
  • Wij bevelen deze kabels aan:
  • Het verbinden van draden kan op verschillende manier:
    1. Met een kroonsteentje
    2. In elkaar draaien van de kabels en daarna afplakken met tape
    3. Met een snelkoppeling of snelconnector.
      Hier in de afbeelding een WAGO 221-412, maar ook een 221-413, 221-414 of 221-415 zij mogelijk, het laatste getal staat steeds voor het aantal poorten in de klem.
      En een WAGO 222-412, maar ook een 222-413, 222-414 of 222-415 zij mogelijk, het laatste getal staat steeds voor het aantal poorten in de klem.