Hoe kan ik de Doorsafe 6600 delen met meerdere gebruikers?

 

 

Zowel bij de Yoosee als de DIY Smart app kunnen via de ‘Delen’ functie extra gebruikers worden toegevoegd.
Bij de Yoosee app kunnen de rechten van deze gebruikers afzonderlijk worden beheerd. Bij de DIY Smart app kan dit niet.

Yoosee app:

In het algemeen:

  • De Doorsafe 6600 is met de Yoosee app te delen met maximaal 10 gebruikers.
  • De 1ste gebruiker (de admin) deelt via de ‘delen’ functie in de app de toegang tot de bel met extra gebruikers.
  • Iedere gebruiker heeft een eigen gebruikersaccount nodig. Het is niet mogelijk om met dezelfde inloggegevens op twee verschillende smartphones in te loggen. Gebeurt dit wel, dan zal de app zich automatisch uitloggen op de smartphone waar al op was ingelogd.
  • Vanwege uw eigen veiligheid kan er maar 1 gebruiker de eerste installatie uitvoeren. Deze eerste gebruiker wordt de Admin gebruiker en heeft als enige alle gebruikersrechten. Alleen bij de eerste gebruiker werkt het fabriekswachtwoord 123. Daarna komt dit wachtwoord te vervallen. Extra gebruikers zullen de melding krijgen: wachtwoord onjuist. Het wachtwoord 123 werkt dus maar 1 keer. Daarna is het wachtwoord willekeurig en wordt niet vrijgegeven door de deurbel/app.
  • Na een reset van de bel is het wachtwoord weer 123 en wordt de eerste gebruiker weer de admin gebruiker van de bel.
  • Bij een deurbel van voor 2018 (firmware 13.0.1.10), zal er niet om een wachtwoord worden gevraagd bij de 1ste gebruiker, maar verder werkt alles gelijk.

Beheren van de rechten van extra gebruikers:

  • De Admin gebruiker kan per gebruiker via de Share functie de volgende rechten delen:
    • Voice chat: een gebruiker kan praten met wie er aanbelt
    • Speel de video af: een gebruiker kan opgenomen video’s terugkijken
    • Set alarm status: een gebruiker kan de bewegingssensor aan en uit zetten
    • Ontgrendelen: een gebruiker kan in de app tijdens een oproep de deur openen
    • Apparaat informatie ontvangen: een gebruiker ontvangt een push-bericht bij aanbellen of alarm
  • De Admin gebruiker kan als volgt de rechten van een extra gebruiker beheren:
  1. De 1ste gebruiker drukt op ‘Delen’
  2. Kies onder ‘Gedeelde bezoekers’ een gebruiker uit de lijst van extra gebruikers
  3. Druk op ‘Configureren’ om de rechten van de gebruiker te bepalen en druk op ‘Bevestig’.

Via de app toegang delen kan op 2 manieren:

  • Via een QR code:
    De Admin gebruiker kan als volgt via het scannen van een QR code een extra gebruiker toegang geven tot de deurbel:
  1. De 1ste gebruiker drukt op ‘Delen’ in de Yoosee app
  2. De 1ste gebruiker drukt op ‘Face to Face delen’, er verschijnt een QR-code
  3. De extra gebruiker drukt in de app op +
  4. De extra gebruiker drukt op ‘Scan het’, en scant de QR-code
  5. De extra gebruiker druk op ga naar verbinden en geeft de deurbel een naam.
    De deurbel is nu aan de app toegevoegd van de extra gebruiker.
    De 1ste gebruiker (de admin) kan per gebruiker actief de rechten beheren. Dus ook na het toevoegen kunnen rechten worden gegeven, of worden ingetrokken.
  • Via het emailadres van het extra account
  1. De 1ste gebruiker drukt op ‘Delen’ in de Yoosee app
  2. De 1ste gebruiker vult het emailadres is van de extra gebruiker en drukt op delen
  3. De extra gebruiker krijgt in de app een (pop-up) notificatie, met de vraag of het delen wordt aanvaard.
    Als deze pop-up notificatie niet verschijnt, kijk dan bij ‘Mijn’ (rechtsonder in de app) en dan Notificatie centrum en druk op het bericht.
  4. De extra gebruiker geeft de deurbel een naam

 

DIY Smart app:

In het algemeen:

  • De Doorsafe 6600 is met de DIY Smart app te delen met maximaal 10 gebruikers.
  • De 1ste gebruiker (de admin) deelt via de ‘delen’ functie in de app de toegang tot de bel met extra gebruikers.
  • Iedere gebruiker heeft een eigen gebruikersaccount nodig. Het is niet mogelijk om met dezelfde inloggegevens op twee verschillende smartphones in te loggen. Gebeurt dit wel, dan zal de app zich automatisch uitloggen op de smartphone waar al op was ingelogd.
  • Vanwege uw eigen veiligheid kan er maar 1 gebruiker de eerste installatie uitvoeren. Deze eerste gebruiker wordt de Admin gebruiker en heeft als enige alle gebruikersrechten. Alleen bij de eerste gebruiker werkt het fabriekswachtwoord 123. Daarna komt dit wachtwoord te vervallen. Extra gebruikers zullen de melding krijgen: wachtwoord onjuist. Het wachtwoord 123 werkt dus maar 1 keer. Daarna is het wachtwoord willekeurig en wordt niet vrijgegeven door de deurbel/app.
  • Na een reset van de bel is het wachtwoord weer 123 en wordt de eerste gebruiker weer de admin gebruiker van de bel.
  • Bij een deurbel van voor 2018 (firmware 13.0.1.10), zal er niet om een wachtwoord worden gevraagd bij de 1ste gebruiker, maar verder werkt alles gelijk.

Via de app toegang delen kan alleen op deze manier:

  • Via het emailadres van de extra gebruiker
  1. De 1ste gebruiker drukt op ‘Delen’ in de Yoosee app
  2. De 1ste gebruiker vult het e-mailadres in van de extra gebruiker en drukt op delen
  3. De extra gebruiker krijgt in de app een (pop-up) notificatie, met de vraag of het delen wordt aanvaard.
    Als deze pop-up notificatie niet verschijnt, kijk dan bij ‘Mijn’ (rechtsonder in de app) en dan Notificatie centrum en druk op het bericht.
  4. De extra gebruiker geeft de deurbel een naam.
    De deurbel is nu aan de app toegevoegd van de extra gebruiker.
    Extra gebruikers kunnen alleen: een (alarm) melding ontvangen bij een aanbeller of beweging, een gesprek voeren en opnames maken.
    De 1ste gebruiker kan bepalen of een gebruiker een (alarm) melding ontvangt door als 1ste gebruiker in de instelling te gaan naar ‘Alarm instellingen’ en dan ‘Accounts die een push alarm ontvangen’ en druk dan op “Voeg alarm melding account toe’, dan zal te nummer te zien zijn van het account van de extra gebruiker. De 1ste gebruiker kan zijn eigen (alarm) meldingen los van de extra gebruikers aan en uit zetten door ‘Ontvang alarmmelding’ aan of uit te zetten.