Doorsafe vergeleken met Eufy: wat zijn redenen om toch voor een Doorsafe internet camera deurbel te kiezen?

Als je de internet camera video deurbellen van Doorsafe vergelijkt met die van Eufy, wanneer kan je dan beter voor Eufy kiezen, en wanneer voor Doorsafe? Hier volgen 5 redenen:

1. Als Eufy draadloze afstand te kort en instabiel is, dan kan je een Doorsafe altijd bedraad en 100% stabiel verbinden

De Eufy werkt met een homebase. Die homebase kan je via een netwerkkabel of via WiFi verbinden met je router. Vervolgens zendt de homebase een eigen besloten 2.4Ghz WiFi signaal uit waarmee de deurbel en de bewakingscamera’s van Eufy verbinden. Dus het bereik van dit draadloze signaal, is exact vergelijkbaar met die van een 2.4Ghz WiFi signaal. Dus bouwmaterialen en de aanwezigheid van andere 2.4Ghz WiFi netwerken kunnen hoe ver de homebase van de deurbel en de camera’s af zijn sterk verminderen. Als er veel andere 2.4Ghz WiFi netwerken zijn, of er zit veel metaal in in de deur of de muren, dan zal de afstand van het draadloze signaal van de homebase korter zijn. De vraag hoe ver de afstand tussen homebase en deurbel en camera’s kan zijn, is moeilijk te zeggen in het algemeen, want die verschilt per situatie, en deels ook per dag, want draadloze signalen nemen ook af door regen. Als de Eufy deurbel niet werkt omdat de draadloze afstand te kort is, dan is dit niet te versterken. Eufy heeft geen repeater of signaal versterker om het 2.4ghz Wi-Fi signaal dat uit de homebase komt te versterken. En omdat dit een besloten Wi-Fi signaal is, kan je dit ook niet versterken met een Wi-Fi versterker of repeater. Wat blijft er dan nog over als oplossing voor een te zwak en te kort draadloos signaal van de Eufy deurbel? Een bedrade verbinding aanbrengen naar de deurbel. Een Eufy deurbel is alleen bedraad van stroom te voorzien. Maar je kunt geen bedraad signaal geven aan de deurbel of de camera’s. Dit kan wel met een Doorsafe. Met een Doorsafe internet camera video deurbel kan een 2 draadskabel gebruiken vanaf een internet module naar de deurbel bij de DS7700. Of je kunt een 4 draadskabel gebruiken van de deurbel naar een internet module bij de DS6700. Of een 4 draadskabel van deurbel direct naar een scherm bij de DS7565. Of je kunt voor een DS6660 kiezen en die kan je aansluiten op een netwerkkabel, of je kunt de Wi-Fi antenne van de DS6660 naar binnen trekken en dan kan je via zowel een 2.4Ghz als een 5Ghz Wi-Fi verbinden met de internet router.

2. Aan een Eufy deurbel kan je geen bestaande bedrade gong aansluiten, dat kan bij de meeste Doorsafe producten wel

Eufy heeft wel de mogelijkheid om een chime of een gong toe te voegen ergens anders in huis. Maar een bestaande bedrade gong kan je niet aan een Eufy deurbel aansluiten. Dit kan wel bij verschillende Doorsafe producten. Je kunt een bedrade AC of DC gong, of een zendertje DS6604 voor een draadloze gong, toevoegen aan de DS6700 module of aan 2 draden die uit de DS6660 komen, of je kunt de aansluiting maken aan het DS6669 scherm of het scherm van de DS7700 of DS7710. De DS6603 Wi-Fi gong kan je toevoegen aan aan alle internet camera deurbellen, dus ook aan de DS7565. Alleen aan de DS7550 is geen bedrade gong aan te sluiten.

3. De batterijen in de Eufy deurbel en camera’s moet je steeds vaker opladen, Doorsafe producten werken op stroom, je hoeft niks op te laden

De Eufy homebase sluit je aan op het stopcontact. Maar de deurbel werkt op batterijen. En de bewakingscamera’s van Eufy werken ook op batterijen. Dus je zult ze steeds moeten opladen. Ook omdat als de batterij leger raakt, dan gaan ze minder goed werken. Als het koud is zullen de batterijen ook sneller leeg zijn. En als de batterijen ouder worden gaan ze ook sneller leeg. Kortom, als je de Eufy producten op batterijen laat werken, dan moet je regelmatig alles opladen. En des te ouder de producten en de batterijen worden, des te vaker zal dit voorkomen. Daarom is het wel fijn dat je de deurbel van Eufy ook kunt verbinden met stroom. Dan is opladen niet mee nodig.
De internet camera deurbellen van Doorsafe werken niet op batterijen. Die hebben namelijk altijd een 2 of 4 draadverbinding met een internet module of een scherm. En die module of dat scherm levert dan zowel een signaal als stroom aan de deurbel, want binnenshuis is de module of het scherm gewoon aangesloten aan het stopcontact. En als je de Doorsafe deurbel aansluit met een netwerkkabel zoals bij de DS6660 mogelijk is, dan kan je via POE over de netwerkkabel ook de stroom laten lopen voor de deurbel.

4. Voor een Eufy deurbel is geen scherm beschikbaar waarop je op een vaste plek in huis stabiel kunt zien wie er aanbelt, ook zonder de app

Voor de Eufy is geen apart scherm beschikbaar waarop je op een vaste plek in huis kunt zien wie er aanbelt en opnames kunt opslaan. Er is voor de Eufy alleen een homebase beschikbaar maar geen scherm. Bij Doorsafe zowel er zowel internet deurbellen met een internet module die eigenlijk net zo werkt als de homebase van Eufy, en Doorsafe heeft ook veel schermen beschikbaar. Op deze schermen kan je zowel het beeld van de deurbel zien, maar je kunt er ook via RTSP en ONVIF bewakingscamera’s op toevoegen. En het scherm kan dan alles opnemen op de sd-kaart in het scherm. En eventueel ook aanspringen zodra er een beweging te zien is. Je denkt misschien hoezo een scherm, mijn smartphone is toch mijn scherm? Dat is natuurlijk helemaal juist. Maar dat is ook een beperking, want als je de app niet hebt, kan je de beelden van de deurbel en de camera’s niet zien. En of de smartphone goede beelden geeft hangt van het internet signaal af. De schermen van Doorsafe kunnen ook bedraad worden aangesloten, dus ook zonder internet zien je dan altijd wie er voor je deur staat.

5. Doorsafe werkt met de universele Smart Life app, ook andere merken werken met deze app, zoals Kruidvat, Lidl, Hema, Nedis etc., dus als je niet vast wilt zitten aan Eufy kan je beter Doorsafe kiezen

Eufy, Nest, Ring, ze maken het allemaal onmogelijk om producten van andere merken toe te voegen aan de eigen app. En het aantal product dat je kunt toevoegen is beperkt. Kortom, als je nu kiest voor Eufy, en je wilt in dezelfde app ooit een extra slim product toevoegen, zoals een lamp, een schakelaar, je garage of poort, het rolluik of de zonnewering, of je gordijnen of je wasdroger, noem maar op! Dat kan allemaal niet met Eufy, die hebben al deze slimme producten niet beschikbaar. Doorsafe werkt met de Smart Life app van Tuya, en dat is een universele app, en er zijn heel veel verschillende fabrikanten in de wereld te allemaal producten maken die werken met exact die Smart Life app. Dus als je nu kiest voor Doorsafe dan kan je in de toekomst ook nog gewoon bij de Hema een slimme stekker kopen bijvoorbeeld en toevoegen aan dezelfde app.

Conclusie

Als je een internet camera deurbel zoekt, die je draadloos kunt verbinden, dan is de Eufy een goede oplossing. Maar je moet dan wel accepteren dat die deurbel op batterijen werkt en dat je die steeds vaker moet gaan opladen zodra de deurbel ouder wordt. Ook zal je moeten accepteren dat je de maximale draadloze afstand van het draadloze signaal dat de Eufy homebase uitzendt naar de deurbel hetzelfde is als van een 2,4Ghz. WiFi netwerk, en die afstand kan flink tegenvallen als er bepaalde bouwmaterialen gebruikt zijn  en als het druk is met andere 2,4 Ghz WiFi netwerken. Ook is er voor de Eufy geen scherm beschikbaar. En je zit vast aan de producten van Eufy, want de app van Eufy is niet universeel, terwijl aan de app die Doorsafe gebruikt heel veel verschillende producten ook van andere merken zijn toe te voegen, want de Smart Life app van Tuya is universeel.

De waardering van doorsafe.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 671 reviews.