6700 Videos

6700

Standaard na een reset is de vertraging van de push melding 0 seconden.
Maar als u wilt kan het ook langer duren voordat er een push melding via de app wordt verzonden.
Druk reset kort in om een vertraging van de push melding te stellen:
  • Reset kort: stel een eventuele vertraging in van hoe lang het duurt voordat er een push bericht wordt verzonden:
    • Druk steeds kort op de Reset button op de internet module:
      • Alleen Wit LED aan: 0 sec. vertraging
      • Wit & Rood LED aan: 15 sec. vertraging
      • Wit & Rood & Groen LED aan: 30 sec. vertraging
      • Wit & Rood & Groen & Blauw LED aan: 45 sec. vertraging
    • Kies dus 1 van deze opties. En wacht daarna 5 sec. om de keuze te bevestigen.

Druk de reset knop niet te lang in, want anders krijgt de internet module helemaal een reset:

• Reset lang: druk 5 sec. op de reset knop
    • Na een reset branden deze twee kleuren: Wit (want de module heeft stroom) & Rood knippert langzaam. Zodra de app de module in het netwerk heeft gevonden zal deze snel rood gaan knipperen. Als koppelen gelukt is gaat Blauw branden als er met WiFI is verbonden of Groen als er met een netwerkkabel is verbonden.
In het algemeen:
De kleuren van de LED’s op de internet module hebben deze betekenis:
  • WIT
    • staat aan: internet module heeft stroom (deze moet dus altijd aan staan)
  • ROOD
    • langzaam knipperen: klaar om met de app te verbinden
    • snel knipperen: bezig om te verbinden met de app / internet verbinding verbroken
  • GROEN:
    • staat aan: verbonden met internet via een netwerkkabel
  • BLAUW:
    • staat aan: verbonden met internet via WiFi
Je kunt kort of lang op de reset knop drukken:
  • Reset lang: druk 5 sec. op de reset knop
    • Na een reset branden deze twee kleuren: Wit (want de module heeft stroom) & Rood knippert langzaam. Zodra de app de module in het netwerk heeft gevonden zal deze snel rood gaan knipperen. Als koppelen gelukt is gaat Blauw branden als er met WiFI is verbonden of Groen als er met een netwerkkabel is verbonden.
  • Reset kort: stel een eventuele vertraging in van hoe lang het duurt voordat er een push bericht wordt verzonden:
    • Druk steeds kort op de Reset button op de internet module:
      • Alleen Wit LED aan: 0 sec. vertraging
      • Wit & Rood LED aan: 15 sec. vertraging
      • Wit & Rood & Groen LED aan: 30 sec. vertraging
      • Wit & Rood & Groen & Blauw LED aan: 45 sec. vertraging
    • Kies dus 1 van deze opties. En wacht daarna 5 sec. om de keuze te bevestigen.
De kleuren van de LED’s op de internet module hebben deze betekenis:
  • WIT
    • staat aan: internet module heeft stroom (deze moet dus altijd aan staan)
  • ROOD
    • langzaam knipperen: klaar om met de app te verbinden
    • snel knipperen: bezig om te verbinden met de app / internet verbinding verbroken
  • GROEN:
    • staat aan: verbonden met internet via een netwerkkabel
  • BLAUW:
    • staat aan: verbonden met internet via WiFi
RESET:
De kleuren van de LED’s op de internet module hebben deze betekenis:
  • WIT
    • staat aan: internet module heeft stroom (deze moet dus altijd aan staan)
  • ROOD
    • langzaam knipperen: klaar om met de app te verbinden
    • snel knipperen: bezig om te verbinden met de app / internet verbinding verbroken
  • GROEN:
    • staat aan: verbonden met internet via een netwerkkabel
  • BLAUW:
    • staat aan: verbonden met internet via WiFi
RESET:
Je kunt kort of lang op de reset knop drukken:
  • Reset lang: druk 5 sec. op de reset knop
    • Na een reset branden deze twee kleuren: Wit (want de module heeft stroom) & Rood knippert langzaam. Zodra de app de module in het netwerk heeft gevonden zal deze snel rood gaan knipperen. Als koppelen gelukt is gaat Blauw branden als er met WiFI is verbonden of Groen als er met een netwerkkabel is verbonden.
  • Reset kort: stel een eventuele vertraging in van hoe lang het duurt voordat er een push bericht wordt verzonden:
    • Druk steeds kort op de Reset button op de internet module:
      • Alleen Wit LED aan: 0 sec. vertraging
      • Wit & Rood LED aan: 15 sec. vertraging
      • Wit & Rood & Groen LED aan: 30 sec. vertraging
      • Wit & Rood & Groen & Blauw LED aan: 45 sec. vertraging
    • Kies dus 1 van deze opties. En wacht daarna 5 sec. om de keuze te bevestigen.

120

Zie hier alle beperkingen van de Smart Life app van Tuya: https://support.tuya.com/en/help/_detail/K9q79msw3accz

Kabels verbinden kan bijvoorbeeld met tape of met een snelkoppeling:

Ja.

Op deze pagina van Tuya is het mogelijk om het volgende te downloaden:

1. Tuya GDPR Privacy Compliance Validation Findings Summary gemaakt door TRUSTe
  2. Tuya Smart Cloud Platform White Paper

Zie hier een overzicht van alle certificeringen:

De Smart Life app van Tuya is de ‘Android’ of ‘Windows’ van slimme producten.

Tuya is de maker van de Smart Life app. En dat is een app met meer dan 1 miljoen downloads in de Android Play store. En meer dan 25.000 Android gebruikers gaven de app een review met een score van 3.8 van de 5. Steeds meer fabrieken maken internet camera deurbellen, camera’s, alarm systemen of andere producten met de software van Tuya. Het begint er steeds meer op te lijken dat de Smart Life app van Tuya een soort Android of Windows wordt. Een populair besturingssysteem maar dan voor ‘Smart Home’ of slimme producten.  Zoals met Wifi of netwerkkabel verbonden deurbellen, camera’s, gloeilampen, stopcontacten, schakelaars, bewakings- of beveiligingscamera’s of alarmsystemen.

Doorsafe & de Smart Life app van Tuya

De internet camera deurbellen, bewakings- of beveiligingscamera’s of alarmsystemen en de andere slimme producten van Doorsafe werken met de Smart Life app van Tuya. Zodat alle Doorsafe producten vanuit dezelfde app te bedienen zijn. Want een aparte app voor alle met internet verbonden producten is niet handig. En met de Smart Life app van Tuya blijft het altijd makkelijk om ook in de toekomst nieuwe producten toe te voegen, ook van andere merken. Want er komen steeds meer producten op de markt, ook van andere merken die met deze app werken. U zit dus niet vast aan Doorsafe als u bij ons een internet camera deurbel, camera of alarm koopt die werkt met de Smart Life app van Tuya.

Hoe beveilig het beste mijn huis, kantoor of bedrijfsruimte?

Wij adviseren u om uw huis als volgt te beveiligen:

1. De basis is het alarmsysteem
Met een alarmsysteem krijgt u zodra er een deur of raam opengaat, of bij een beweging direct een hele betrouwbare melding door een SMS of een telefoontje en aanvullend ook een bericht via de Smart Life app.

2. Laat een lamp aan gaan
Laat bij alarm direct een lamp aangaan zodat de eventuele inbreker schrikt.

3. Kijk wat er aan de hand is
Vervolgens wilt u direct kunnen zien wat er aan de hand is, moet u direct de politie bellen? Inbrekers op heterdaad betrappen is nog altijd de beste oplossing. Kijk dus via de app door de camera deurbel of de bewakingscamera’s om direct live te zien wat er aan de hand is.

4. Verzamel bewijsmateriaal
Alle camera’s slaan continue de beelden op gratis een SD-kaart op, of in optioneel in de cloud. Geef deze beelden aan de politie om de daders te kunnen opsporen of om de inbraak te kunnen bewijzen in de rechtbank of voor de verzekering.

Internet camera deurbellen:

Met een internet deurbel is makkelijk om de gaten te houden wie er aanbelt als u niet thuis bent of voor de deur staat en naar binnen probeert te kijken.

Alarmsysteem, verlichting en stopcontact:

Zodra er een deur of raam open gaat, of er is een beweging, dan gaat direct een (stil) alarm. U krijgt een hele betrouwbare melding via een SMS of een telefoontje & aanvullend een push bericht via de Smart Life app. Vervolgens kunt u een lamp aan laten gaan of door een camera kijken wat er aan de hand is en opnames maken.

Beveiligings- en bewakingscamera:

Bij alarm wilt u direct kunnen zien wat er aan de hand is, moet u direct de politie bellen? Inbrekers op heterdaad betrappen is nog altijd de beste oplossing. Kijk dus via de app door de camera deurbel of de bewakingscamera’s om direct live te zien wat er aan de hand is. Alle camera’s kunnen voortdurend gratis beelden opslaan op een SD-kaart in de deurbel of optioneel ook in de Cloud. Geef de beelden aan de politie om de daders te kunnen opsporen of om de inbraak te kunnen bewijzen in de rechtbank of voor de verzekering.

Voor binnen:

Voor buiten:

De Smart Life App van Tuya: Betrouwbaar & Veiligheid, voldoet aan AVG

De Smart Life app van Tuya voldoet aan de AVG (GDPR). En in de afgelopen jaren is gebleken dat deze app heel erg stabiel is. Meer dan 90.000 verschillende producten werken wereldwijd met deze app. En de reactie snelheid van de app is gemiddeld 10ms. In deze whitepaper is exact beschreven hoe deze app de privacy van de gebruikers garandeert. Ook is de app op verschillende manieren gecertificeerd door ISO. De Tuya app komt oorspronkelijk uit China. Maar Tuya heeft ook kantoren in bijvoorbeeld Duitsland en de Verenigde Staten. En de servers staan over de hele wereld. Dat het hoofdkantoor van Tuya in China staat is logisch. Want de meeste fabrieken die consumenten elektronica maken staan ook in China. En Tuya is hard op weg om de Windows of de Android te worden van alle met internet verbonden producten die in China worden gemaakt.

smart life tuya app camera deurbel producten

De Doorsafe producten die werken met de Smart Life App van Tuya

Alle met internet verbonden Doorsafe producten werken met de Smart Life app van Tuya. Hierdoor is het mogelijk om zowel een deurbel, alarmsysteem, bewakingscamera, stopcontact of LED gloeilamp om uw huis mee te bewaken en te beveiligen. Hiermee kunt u vanuit 1 app al uw Doorsafe apparaten bedienen. En er komen steeds meer producten op de markt die ook met de Smart Life app van Tuya werken. De slimme producten van Kruidvat, Lidl of Action werken bijna ook altijd met deze app, omdat deze app het belangrijkste besturingssysteem aan het worden is van slimme producten.

Voordelen Smart Life app op een rijtje:

1. Door vele merken wereldwijd gebruikt & dus erg betrouwbaar
  2. AVG (GDPR) goedgekeurd & ISO certificeert
  3. Lokaal opslaan beelden op een SD-kaart mogelijk, in de Cloud tegen betaling alleen optioneel
  4. Koppeling met Amazon Alexa en Google Home mogelijk

smart life tuya app

Andere merken die werken met de Smart Life app van Tuya

Niet alleen Doorsafe producten werken met de Smart Life app van Tuya. Maar ook vele andere producten werken met de Smart Life app van Tuya. Dus nu een Doorsafe product kopen dat met de Smart Life app van Tuya werkt hoeft niet te betekenen dat u vast zit in de Doorsafe. Al deze merken maken ook producten die werken met de Smart Life app van Tuya:

smart life tuya app fabrikanten camera deurbel producten

Een deurbel kan met maximaal 20 gebruikers worden gedeeld.

Zie hier alle beperkingen van de Smart Life app van Tuya: https://support.tuya.com/en/help/_detail/K9q79msw3accz

Als een kabel te lang wordt, dan vervaagd het beeld. Zie ook het voorbeeld hieronder.

De oplossing hiervoor is om de video kabel te voorzien van een afscherming. Bij een coax kabel is dat het geval: een coax kabel bestaat uit een kern, hier loopt het video signaal doorheen, rondom de kern zit een plastic isolatie en rondom dit plastic zit een metalen hoes/afscherming. Door die hoes kan wel het negatieve deel van de spanning lopen.

A. 0 – 15 meter: UTP netwerkkabel

• Een netwerkkabel is een hele populaire kabel die vaak voorkomt. Maar de kwaliteit kan verschillen.
    CAT5 is de laagste kwaliteit. CATE is al beter. CAT6 is de beste kwaliteit.
  • Kwaliteit zit hem in: de 8 draden liggen in de kabel verder uit elkaar. Dit is duurder om te maken. Maar verlaagt het effect dat de kabels op elkaar hebben (crosstalk of interferentie).
  • Als u een netwerkkabel wilt gebruiken, zeker bij langere afstanden gebruik dan bij voorkeur een CAT6 kabel en doe de bedrading als volgt:

B. 0 – 20 meter: 4 aderige kabel

C. 0 – 100 meter: 2 aderige kabel + coax

• Dit kunnen we losse kabels zijn, dus een losse coax kabel + een losse 2 aderige kabel. Of een ‘siamese coax kabel’: een coax kabel met daarbij een 2 aderige draad:

• Laat video signaal (VD1-Wit) door de kern van de coaxkabel lopen.
    Laat – stroom (GND-Blauw) door de hoes/shield van de coax kabel lopen.
    Laat de audio (AD1-Rood) en + stroom (PWR1-Geel) door een 2 aderige kabel lopen.

D. Algemene informatie

• Er komt een kabel uit de achterkant van de deurbel. Deze kabel is 60 cm. lang. (was eerst 10 cm., hebben we nu verlengd naar 60 cm.)
  • In het scherm worden aan de achterkant de meegeleverde stekkertjes gestoken. Aan de stekkertjes zitten draden van 10 cm. Deze korte draden moeten vervolgens worden verbonden met de langere kabel die van de deurbel naar het scherm loopt.
  • Aan de meegeleverde 15V DC stroomadapter zit een draad van 1,5 meter en daarna een stekkertje. Knip deze draad door om te verlengen met iedere andere 2 aderige draad.

Meegeleverde stekkers het scherm, draadlengte: 10 cm.

Kabel aan achterkant deurbel, draadlengte: 60 cm.

Hoe netwerkkabel, voeding en deurbel aan scherm kunnen worden verbonden.

Kabel aan stroomadapter: 1.5 m., zie onder hoe je kabel kunt verlengen.

• Het verbinden van draden kan op verschillende manier:
    1. Met een kroonsteentje
    2. In elkaar draaien van de kabels en daarna afplakken met tape (zie video)
    3. Met een snelkoppeling of snelconnector (zie video)

Verlengen van de stroomkabel gaat als volgt: