Home PageSupportDoorsafe 7550

7550 Manual

Deurbel met scherm:

Doorsafe 7550 7560 7560 7580 Gebruiksaanwijzing

Internet module:

Doorsafe 7520 Gebruiksaanwijzing

Tip:
Voor de Doorsafe 7555/7556/7558/7559 gebruiksaanwijzing zie de 7550/7560/7560/7580 plus de 7250.

Load More

7550 Videos

De resolutie kan in het scherm ingesteld worden op:

1. 1920 x 1080
  2. 1280 x 720
  3. 640 x 480

De kijkhoek is: 120°.

De voorbeeldopnames zijn gemaakt op: 1920 x 1080

d

Load More

7550

Bij 2 deurbellen
Beide deurbellen moeten aan het eerste scherm worden aangesloten.
Je kunt niet deurbel 1 aan scherm 2, en deurbel 2 aan scherm 2 aansluiten.
In het menu (kamer van dit scherm) moet worden ingesteld wat scherm 1 (kamer 1, waar beide deurbellen aan zijn verbonden) is en wat scherm 2 (kamer 2) is.

Bij aanbellen
Beide deurbellen kunnen geheel los van elkaar een foto of een video maken van wie aanbelt (of geen opnames maken).
Of er een foto of een video, of geen opname wordt gemaakt is in te stellen in het menu bij ‘type opname van aanbeller’.
Deze instelling geldt voor beide deurbellen. Dit is dus niet apart per deurbel in te stellen.
Bijv. als de instelling op ‘maak video’ wordt gezet, maken beide deurbellen een video.

Bij beweging
Een video opname maken bij beweging kan alleen bij 1 van de 2 deurbellen.
Van welke deurbel een video bij beweging wordt opgenomen is in te stellen in het menu bij: ‘maak opnames van’.

Ja.

Op deze pagina van Tuya is het mogelijk om het volgende te downloaden:

1. Tuya GDPR Privacy Compliance Validation Findings Summary gemaakt door TRUSTe
  2. Tuya Smart Cloud Platform White Paper

Zie hier een overzicht van alle certificeringen:

Over de mogelijke ingebouwde of aparte internet module:

• Als de internet module zit ingebouw in het scherm, dan kan dit scherm het 1ste, 2de, 3de, of 4de scherm zijn. Er hoeft maar 1 scherm met het internet verbonden te zijn en dit hoeft niet het eerste scherm te zijn. De andere schermen hoeven dus geen ingebouwde internet module te hebben.
  • De aparte internet module moet altijd aan het laatste scherm worden verbonden. Immers, het video & audio uit-signaal, wat anders naar het volgende scherm zou gaan, gaat nu in de internet module.

Bij zowel de ingebouwde als de aparte internet module kan er een internet verbinding worden gemaakt met WiFi of een RJ45 netwerkkabel.

Op de Doorsafe 7450, 7455, 7550 en 7555, 7565 kunnen worden aangesloten:

• In totaal 2 deurbellen.
    • Beide deurbellen moeten worden aangesloten aan het eerste scherm.
    • Zodra iemand aanbelt is er in het scherm te zien: deurbel 1 of deurbel 2 belt aan.
    • Van ieder scherm kan door 1 van de 2 deurbellen gekeken worden, ook zonder dat er iemand aanbelt.
    • De DVR functie kan alleen van 1 deurbel beelden opnemen bij beweging.
  • In totaal 4 schermen.
    • Waarbij de 1 of 2 deurbellen moeten worden aangesloten aan het eerste scherm.
    • En vervolgens loopt er een 4 aderige draad van het eerste naar het tweede scherm, en dan van het tweede naar het derde scherm, en dan van het derde naar het vierde scherm.
    • In het menu van het scherm moet worden aangegeven welk scherm het is: kamer 1, 2, 3 of 4.
    • Als iemand aanbelt rinkelen max. alle 4 schermen.
    • Als iemand op 1 van de 4 schermen opneemt stoppen de andere schermen met rinkelen.
    • Als men op de doorvebinden knop drukt in het scherm, nadat men een oproep heeft beantwoord, dan gaan de andere schermen weer rinkelen en kan iemand op een ander scherm de oproep beantwoorden.
    • Van een scherm is het mogelijk om naar 1 of naar alle andere scherm te ‘bellen’ en dan met elkaar worden gepraat.
    • Van een scherm is het mogelijk om te luisteren naar wat er bij een ander scherm te horen is, maar alleen als dit in dit andere scherm in het menu mogelijk is gemaakt, ook kan dit afluisteren van een ander scherm zichtbaar en kan direct worden beëindigd.

Over de mogelijke ingebouwde of aparte internet module:

• Als de internet module zit ingebouw in het scherm, dan kan dit scherm het 1ste, 2de, 3de, of 4de scherm zijn. Er hoeft maar 1 scherm met het internet verbonden te zijn en dit hoeft niet het eerste scherm te zijn. De andere schermen hoeven dus geen ingebouwde internet module te hebben.
  • De aparte internet module moet altijd aan het laatste scherm worden verbonden. Immers, het video & audio uit-signaal, wat anders naar het volgende scherm zou gaan, gaat nu in de internet module.

Bij zowel de ingebouwde als de aparte internet module kan er een internet verbinding worden gemaakt met WiFi of een RJ45 netwerkkabel.

Laatste update: 16 Juli 2020.

Dit is een update voor het scherm van de Doorsafe 7550.
Dit is de Doorsafe 7595, dus het 7 inch scherm zonder ingebouwde internet module.

Deze nieuwe versie heeft deze verbeteringen t.o.v. de versie van 17 mei:

• Van wie aanbelt kan nu of geen opname, of 1 foto, of 1 video worden gemaakt.
    Hierdoor is het nu mogelijk om zowel als iemand aanbelt, als bij beweging (via de DVR functie) een video te laten maken
    (eerder was het alleen mogelijk om 0-3 foto’s te laten maken van wie aanbelt en een video bij beweging)

LET OP: Deze update is dus niet geschikt voor de Doorsafe 7596 (het 7 inch scherm met ingebouwde internet module) en ook niet voor de 7594 het 4 inch scherm zonder ingebouwde internet module.

Het updaten gaat als volgt:

1. download dit zip-bestand
  2. pak het zip bestand uit, hier zit 1 bestand in, met de extensie .bin
  3. haal de SD-kaart uit het scherm.
  4. steek de SD-kaart in de computer
  5. zet het .bin bestand op de SD-kaart
    (op de SD-kaart staan diverse mapjes, plaats het .bin bestand niet in een mapje, maar los op de SD-kaart)
  6. haal de stroom van het scherm
  7. steek de SD-kaart met daarop het .bin bestand in het scherm
  8. voorzie het scherm weer van stroom
  9. de update start nu, er is een blauwe scherm te zien waarop de voortgang van de update in een percentage te zien is. Zorg dat tijdens de update de stroom niet wordt onderbroken.
  10. nadat de update klaar is en dus op 100% staat, haal de SD-kaart uit het scherm en haal de stroom van het scherm de stroom weer van het scherm en laat voorzie het scherm weer van stroom
  11. verwijderen nu het .bin bestand van de SD kaart: steek de SD kaart in het scherm en formateer de SD kaart, of haal op de computer het .bin bestand weer van de SD-kaart

Laatste update: 17 mei 2020.

Voor de 7595, dus het 7 inch scherm zonder ingebouwde internet module is een update van de software beschikbaar.

Deze nieuwe versie heeft deze verbeteringen:

• de ringtone die ook uit de deurbel komt, kan in het menu worden uitgezet
  • talen Nederlands, Duits, Engels en Frans zijn toegevoegd
  • SD-kaart formatteren en foto’s verplaatsen naar de SD-kaart zijn toegevoegd in het menu (ipv alleen onderin bij de aparte SD-kaart instellingen)

Deze update is dus niet geschikt voor de 7596 (het 7 inch scherm met ingebouwde internet module) en ook niet voor de 7594 het 4 inch scherm zonder ingebouwde internet module.

Het updaten gaat als volgt:

1. download dit zip-bestand
  2. pak het zip bestand uit, hier zit 1 bestand in, met de extensie .bin
  3. haal de SD-kaart uit het scherm.
  4. steek de SD-kaart in de computer
  5. zet het .bin bestand op de SD-kaart
    (op de SD-kaart staan diverse mapjes, plaats het .bin bestand niet in een mapje, maar los op de SD-kaart)
  6. haal de stroom van het scherm
  7. steek de SD-kaart met daarop het .bin bestand in het scherm
  8. voorzie het scherm weer van stroom
  9. de update start nu, er is een blauwe scherm te zien waarop de voortgang van de update in een percentage te zien is. Zorg dat tijdens de update de stroom niet wordt onderbroken.
  10. nadat de update klaar is en dus op 100% staat, haal de SD-kaart uit het scherm en haal de stroom van het scherm de stroom weer van het scherm en laat voorzie het scherm weer van stroom
  11. haal op de computer het .bin bestand weer van de SD-kaart en steek pas daarna de SD-kaart weer terug in het scherm

De Smart Life app van Tuya is de ‘Android’ of ‘Windows’ van slimme producten.

Tuya is de maker van de Smart Life app. En dat is een app met meer dan 1 miljoen downloads in de Android Play store. En meer dan 25.000 Android gebruikers gaven de app een review met een score van 3.8 van de 5. Steeds meer fabrieken maken internet camera deurbellen, camera’s, alarm systemen of andere producten met de software van Tuya. Het begint er steeds meer op te lijken dat de Smart Life app van Tuya een soort Android of Windows wordt. Een populair besturingssysteem maar dan voor ‘Smart Home’ of slimme producten.  Zoals met Wifi of netwerkkabel verbonden deurbellen, camera’s, gloeilampen, stopcontacten, schakelaars, bewakings- of beveiligingscamera’s of alarmsystemen.

Doorsafe & de Smart Life app van Tuya

De internet camera deurbellen, bewakings- of beveiligingscamera’s of alarmsystemen en de andere slimme producten van Doorsafe werken met de Smart Life app van Tuya. Zodat alle Doorsafe producten vanuit dezelfde app te bedienen zijn. Want een aparte app voor alle met internet verbonden producten is niet handig. En met de Smart Life app van Tuya blijft het altijd makkelijk om ook in de toekomst nieuwe producten toe te voegen, ook van andere merken. Want er komen steeds meer producten op de markt, ook van andere merken die met deze app werken. U zit dus niet vast aan Doorsafe als u bij ons een internet camera deurbel, camera of alarm koopt die werkt met de Smart Life app van Tuya.

Hoe beveilig het beste mijn huis, kantoor of bedrijfsruimte?

Wij adviseren u om uw huis als volgt te beveiligen:

1. De basis is het alarmsysteem
Met een alarmsysteem krijgt u zodra er een deur of raam opengaat, of bij een beweging direct een hele betrouwbare melding door een SMS of een telefoontje en aanvullend ook een bericht via de Smart Life app.

2. Laat een lamp aan gaan
Laat bij alarm direct een lamp aangaan zodat de eventuele inbreker schrikt.

3. Kijk wat er aan de hand is
Vervolgens wilt u direct kunnen zien wat er aan de hand is, moet u direct de politie bellen? Inbrekers op heterdaad betrappen is nog altijd de beste oplossing. Kijk dus via de app door de camera deurbel of de bewakingscamera’s om direct live te zien wat er aan de hand is.

4. Verzamel bewijsmateriaal
Alle camera’s slaan continue de beelden op gratis een SD-kaart op, of in optioneel in de cloud. Geef deze beelden aan de politie om de daders te kunnen opsporen of om de inbraak te kunnen bewijzen in de rechtbank of voor de verzekering.

Internet camera deurbellen:

Met een internet deurbel is makkelijk om de gaten te houden wie er aanbelt als u niet thuis bent of voor de deur staat en naar binnen probeert te kijken.

Alarmsysteem, verlichting en stopcontact:

Zodra er een deur of raam open gaat, of er is een beweging, dan gaat direct een (stil) alarm. U krijgt een hele betrouwbare melding via een SMS of een telefoontje & aanvullend een push bericht via de Smart Life app. Vervolgens kunt u een lamp aan laten gaan of door een camera kijken wat er aan de hand is en opnames maken.

Beveiligings- en bewakingscamera:

Bij alarm wilt u direct kunnen zien wat er aan de hand is, moet u direct de politie bellen? Inbrekers op heterdaad betrappen is nog altijd de beste oplossing. Kijk dus via de app door de camera deurbel of de bewakingscamera’s om direct live te zien wat er aan de hand is. Alle camera’s kunnen voortdurend gratis beelden opslaan op een SD-kaart in de deurbel of optioneel ook in de Cloud. Geef de beelden aan de politie om de daders te kunnen opsporen of om de inbraak te kunnen bewijzen in de rechtbank of voor de verzekering.

Voor binnen:

Voor buiten:

De Smart Life App van Tuya: Betrouwbaar & Veiligheid, voldoet aan AVG

De Smart Life app van Tuya voldoet aan de AVG (GDPR). En in de afgelopen jaren is gebleken dat deze app heel erg stabiel is. Meer dan 90.000 verschillende producten werken wereldwijd met deze app. En de reactie snelheid van de app is gemiddeld 10ms. In deze whitepaper is exact beschreven hoe deze app de privacy van de gebruikers garandeert. Ook is de app op verschillende manieren gecertificeerd door ISO. De Tuya app komt oorspronkelijk uit China. Maar Tuya heeft ook kantoren in bijvoorbeeld Duitsland en de Verenigde Staten. En de servers staan over de hele wereld. Dat het hoofdkantoor van Tuya in China staat is logisch. Want de meeste fabrieken die consumenten elektronica maken staan ook in China. En Tuya is hard op weg om de Windows of de Android te worden van alle met internet verbonden producten die in China worden gemaakt.

smart life tuya app camera deurbel producten

De Doorsafe producten die werken met de Smart Life App van Tuya

Doorsafe verkoopt diverse producten die werken met de Smart Life app van Tuya. Wij zijn gespecialiseerd in camera deurbellen. Een deel van deze camera deurbellen kunnen worden verbonden met het internet. Dit zijn de Doorsafe 7455, Doorsafe 7555 en de Doorsafe 7565. Aan iedere camera deurbel kan aan dezelfde Smart Life app ook een alarm systeem worden toegevoegd, of een bewakings- of beveiligingscamera, stopcontact of LED gloeilamp om uw huis mee te bewaken en te beveiligen. Hiermee kunt u vanuit 1 app al uw Doorsafe apparaten bedienen.

Voordelen Smart Life app op een rijtje:

1. Door vele merken wereldwijd gebruikt & dus erg betrouwbaar
  2. AVG (GDPR) goedgekeurd & ISO certificeert
  3. Lokaal opslaan beelden op een SD-kaart mogelijk, in de Cloud tegen betaling alleen optioneel
  4. Koppeling met Amazon Alexa en Google Home mogelijk

smart life tuya app

Andere merken die werken met de Smart Life app van Tuya

Niet alleen Doorsafe producten werken met de Smart Life app van Tuya. Maar ook vele andere producten werken met de Smart Life app van Tuya. Dus nu een Doorsafe product kopen dat met de Smart Life app van Tuya werkt hoeft niet te betekenen dat u vast zit in de Doorsafe. Al deze merken maken ook producten die werken met de Smart Life app van Tuya:

smart life tuya app fabrikanten camera deurbel producten

• De meegeleverde stroomadapter heeft een lengte van 1,5 Meter.
  • De stroomadapter is 15V DC en 0.8A.
  • De kabel kan ook makkelijk worden verlengd:

Het is nodig om in de Smart Life om te schakelen van Eenwegs-audio naar Tweewegse audio. Dit gaat als volgt:

1. Ga naar instellingen, kies voor het pennetje rechtsboven:

2. Kies Basis feature set:

3. Selecteer Audiomodus: Tweewegse Audio

Ja dat is mogelijk.

• Aan de achterkant van het scherm is het mogelijk om 2 bedrade bewakingscamera’s toe te voegen aan de aansluitpunten CCTV1, CCTV2 en GND.
  • Er moet dus een 2 aderige draad lopen van de camera naar het scherm.
  • Maar het scherm kan maar van 1 bron opnames maken. Dit maakt het nut van aansluiten van bedrade bewakingscamera’s beperkt.

Als u een bewakingscamera wilt toevoegen, kies er dan voor om deze camera direct aan de Smart Life app toe te voegen. Die zijn dan niet aan het scherm gekoppeld. Maar wel aan de smartphone. De camera kan permanent opnames maken opslaan op de SD-kaart in de camera. Of met de app kunnen aanvullende opnames worden gemaakt tijdens het kijken door de camera en deze aanvullende opnames worden opgeslagen in het geheugen van de smartphone zelf.

Zie hier de diverse bewakingscamera’s en andere beveiligingsproducten die aan de Smart Life app zijn toe te voegen.

Een deurbel kan met maximaal 20 gebruikers worden gedeeld.

Zie hier alle beperkingen van de Smart Life app van Tuya: https://docs.tuya.com/en/iot/introduction-of-tuya/usage-limited

Shared user quantity Maximum number of users with whom a device or device group can be shared 20

De deurbel heeft twee standen:

1. Geschikt voor het 7 inch scherm
  2. Geschikt voor het 4 inch scherm

Als de deurbel juist is aangesloten maar er verschijnt alleen een blauw scherm, dan staat de deurbel in de verkeerde stand. Zet voor gebruik de deurbel eerst op de juiste stand.

Dit gaat als volgt:

1. Druk op het scherm op het oogje of kies in het menu voor watch, zodat het scherm verbinding probeert te maken met de deurbel zonder dat er eerst iemand aanbelt.
  2. Druk de camera modus schakelaar (7) aan de achterkant van de deurbel minimaal 5 seconden in. Verwijder hier eerst het rubberen dopje. Zie onder in de rode cirkel.
  3. De camera zal nu omschakelen naar de stand die geschikt is voor het 4 inch scherm AHD / CVBS / CVI / TVI.

Zie ook deze video:

0 – 20 meter: 4 aderige kabel of UTP netwerkkabel (CAT6)

• Als u een netwerkkabel wilt gebruiken gebruik dan een CAT6 kabel en doe de bedrading als volgt:

20 – 100 meter: 2 aderige kabel + coax

• Kabellengte tussen de 20 en 100 meter: audio/video via coax kabel (SYV-75-3) en stroom via 2 aderige kabel een kern van 0.5mm
    Bijvoorbeeld hier te koop: allekabels.nl

Algemene informatie

• Er komt een kabel uit de achterkant van de deurbel. Deze kabel is 10 cm. lang.
  • In het scherm worden aan de achterkant de meegeleverde stekkertjes gestoken. Aan de stekkertjes zitten draden van 10 cm. Deze korte draden moeten vervolgens worden verbonden met de langere kabel die van de deurbel naar het scherm loopt.
  • Aan de meegeleverde 15V DC stroomadapter zit een draad van 1,5 meter en daarna een stekkertje. Knip deze draad door om te verlengen met iedere andere 2 aderige draad.

Meegeleverde stekkers het scherm, draadlengte: 10 cm.

Kabel aan achterkant deurbel, draadlengte: 10 cm.

Kabel aan stroomadapter: 1.5 m.

• Het verbinden van draden kan op verschillende manier:
    1. Met een kroonsteentje
    2. In elkaar draaien van de kabels en daarna afplakken met tape
    3. Met een snelkoppeling of snelconnector.
      Hier in de afbeelding een WAGO 221-412, maar ook een 221-413, 221-414 of 221-415 zij mogelijk, het laatste getal staat steeds voor het aantal poorten in de klem.
      En een WAGO 222-412, maar ook een 222-413, 222-414 of 222-415 zij mogelijk, het laatste getal staat steeds voor het aantal poorten in de klem.