Hoe verdienen internet camera deurbel aanbieders zoals Ring, Nest, Doorbird, Eufy en Doorsafe eigenlijk hun geld? En wat is dan beste koop?

camera deurbel abonnement

Er zijn veel verschillende aanbieders van internet camera deurbellen. En hoe ze geld verdienen kan verschillen per aanbieder. Er zijn eigenlijk drie manieren waarop de aanbieders van internet camera deurbellen geld verdienen:

  1. direct aan de aankoop van het product
  2. direct aan het abonnement voor de opslag van beelden in de Cloud
  3. indirect aan de data die de camera deurbel oplevert.

Hoe zit dit bij een Ring camera deurbel?

Ring camera deurbellen zijn van Amazon. En de Nest video deurbel is van Google. Deze bedrijven verdienen op al deze drie manieren aan de gebruiker. Ze vragen een bedrag voor de koop van de deurbel. Vervolgens kan je een abonnement afsluiten voor de opslag van beelden in de Cloud. Bij Ring kost het opslaan van beelden 10 euro per maand, of 100 euro per jaar als zowel een deurbel als een bewakingscamera hebt. De beelden worden maar 30 dagen opgeslagen in de cloud. Stel je koopt een Ring deurbel Pro met een extra gong een bewakingscamera van Ring. Dan ben je hiervoor bij Coolblue 465 euro kwijt. En vervolgens betaal je dus 100 euro per jaar. Dan ben je als je de producten 5 jaar hebt 965 euro kwijt.

Hoe zit dit bij een Google Nest camera deurbel?

Beelden bij Ring opslaan kan dus alleen in de Cloud. En bij Google Nest is dit ook het geval. Stel je koopt een Google Nest Hello Videodeurbel met daarbij een IP bewakingscamera en een Google Nest Hub 2 bij Coolblue. Dan ben je hier 477 voor kwijt. Vervolgens heb je ook een Google Nest abonnement nodig. Dit kost 100 euro per jaar als je de beelden 60 dagen wilt bewaren. Dus na 5 jaar ben je 977 euro kwijt aan je deurbel.
De jaarlijkse kosten voor het opslaan van beelden in de Cloud van Amazon of Google zijn dus beide gelijk, namelijk 100 euro. Wat ook beide deze bedrijven gelijk is, is dat je op geen andere manier beelden kunt opslaan dan in hun Cloud. Dat zou wel vraagtekens moeten oproepen bij gebruikers. Een camera deurbel en een bewakingscamera is een beveiligingsproduct. Het opslaan van de beelden is hierbij een essentiële functie. Waarom zit er dan bij de producten geen mogelijkheid om beelden in een lokaal geheugen op te slaan? Zodat de beelden veel langer bewaard kunnen blijven dan slecht 1 of 2 maanden. En zodat je hier niet aanvullend voor hoeft te betalen per maand of per jaar, waardoor de kosten behoorlijk kunnen oplopen.

Waarom betalen voor Cloud opslag bij een Nest of een Ring?

De reden is vrij simpel en eigenlijk ook heel voor de handliggend: Amazon en Google willen graag naar de opgeslagen beelden kunnen kijken. En dat lukt niet als de beelden in het appartement of in het smartphone geheugen is opgeslagen. Dus Cloud opslag is voor deze bedrijven essentieel, want hierdoor kan hun software alle in de Cloud opgeslagen beelden analyseren. En dat is de derde manieren waarop deze bedrijven verdienen aan de camera deurbel. Zeker als je bijvoorbeeld een Google Nest Hello Videodeurbel met een Google Nest Hub 2 scherm neemt, dan haal je twee apparaten in huis die data over u verzamelen. Een bij de voordeur en een binnenshuis. Daarmee heeft Google het hele plaatje eigenlijk compleet. U stemt als gebruiker in met de algemene voorwaarden waarbij uw privacy zal worden beschermd, want alle data wordt anoniem verwerkt door Google. Maar als de bijvoorbeeld overheid ook toegang wil als ze u verdenken, dan zullen ze geen nee kunnen zeggen. Maar het doel van Google en Amazon is het doen van marktonderzoek. Dus bij gebruikers data verzamelen en patronen herkennen. Dus hoeveel mensen zijn er in huis, welke muziek luisteren ze, welke tv programma’s, hoe laat staan ze op en gaan naar bed. En hoe vaak krijgen ze bezoek of worden er pakketjes afgeleverd aan de deur. En van deze data kan je heel veel leren en geld mee verdienen. Want je kunt als Amazon vervolgens aan deze gebruikers relevantere producten tonen. Of als Google kan je gebruikers relevantere advertenties tonen. Je kent immers de gebruikers van deze producten door en door. Je brengt ze namelijk permanent in kaart. En dan niet hun meningen, maar het veel belangrijkere gedrag. Het is dan ook te verwachten dat Google en Ring van Amazon de producten steeds meer gratis weg zullen geven. Want deze meer data je kunt verzamelen des te beter is marktonderzoek. Maar een prijs voor een product is ook een signaal voor de kwaliteit. Dus goedkoop maken zullen ze niet echt doen. Maar wel bijvoorbeeld gratis weggeven bijvoorbeeld bij het afsluiten van een Prime of een YouTube abonnement.

Hoe zit het bij een Doorbird camera deurbel?

Doorbird maakt ook camera deurbellen die met internet kunnen verbinden. Het opslaan van beelden in de Cloud van Doorbird kost 49 euro per jaar. Maar de video’s worden hiermee maar 7 dagen opgeslagen. Dus stel je koopt een Doorbird D1101V camera deurbel voor 535 euro. En je slaat 5 jaar lang beelden op in de cloud, dan ben je in totaal 785 euro kwijt. Bij Doorbird is het niet zo dat ze de in de Cloud opgeslagen videobeelden ook analyseren voor het doen van marktonderzoek. In het Doorbird product is het niet mogelijk om videobeelden op te slaan. Alleen plaatjes van de laatste 50 bezoekers worden in de app opgeslagen. Waarom Doorbird het niet mogelijk maakt om videobeelden permanent op te slaan in hun producten of in hun app is eigenlijk niet duidelijk. Maar Doorbird verdient dus vooral aan de verkoop van hun producten. En ze richten zich net als merken als Siedle en Comelit vooral op de professionele markt met installateurs. Dus betaalt als je een Doorbird product koopt, zowel de marge van Doorbird als de marge die de installateur maakt op de verkoop van een Doorbird product.

Hoe zit het bij een Eufy camera deurbel?

Voor een Eufy camera deurbel kan ook video’s opslaan in de cloud. Dit kost per 99 dollar per jaar. Voor een Eufy video deurbel met homebase betaal je 199 euro bij Coolblue. En in de homebase kunnen ook beelden worden opgeslagen met een capaciteit van maximaal 16 Gb. Dit geheugen kan je helaas niet vergroten. Maar bij Eufy is het dus zo dat je voor lokaal en dus kosteloos opslaan van beelden 16Gb aan opslagcapaciteit beschikbaar hebt. En opslaan in cloud is dus puur optioneel. Eufy lijkt dus vooral te verdienen aan de verkoop van de producten. En niet aan de maandelijkse opslag van beelden in de cloud. En ook niet aan het analyseren van de beelden.

Hoe zit het bij een Doorsafe camera deurbel?

Bij alle internet camera deurbel producten van Doorsafe kan je beelden opslaan op de SD-kaart met een opslagcapaciteit van 32Gb. En je kunt deze capaciteit ook uitbreiden tot maximaal 128Gb. Beelden opslaan in de cloud is niet mogelijk. Dus het is duidelijk dat Doorsafe alleen verdient aan de verkoop van de producten. Het analyseren van de lokaal opgeslagen beelden door Doorsafe is niet eens mogelijk. Bovendien verkoopt Doorsafe ook alleen direct vanaf de fabriek via de eigen webshops. Dus een installateur of een distributeur verdient niet ook aan de Doorsafe producten. Daarom zijn Doorsafe producten ook relatief goedkoop. Als je Doorsafe 6660 koopt voor 129 euro, met eventueel een extra scherm voor 258 euro, dan ben je 387 euro kwijt als je het product 5 jaar gebruikt. En je kunt dan volledig in eigen beheer lokaal voor maximaal 128Gb aan video’s en foto’s opslaan. Dus alles geheel zonder abonnement. En ook zonder dat de gebruiker meedoet aan marktonderzoek en dataverzameling.

En wat is dus de beste koop camera deurbel?

Kortom, de beste koop voor een periode van 5 jaar is of de Eufy of de Doorsafe. Waarbij de Eufy vooral erg makkelijk te installeren is omdat de deurbel werkt op batterijen. Maar je moet dan wel er steeds aan denken om ook de batterijen van de deurbel op te laden, naast die van smartphone en al het andere wat in je huis werkt op een accu. En je moet niet in een buurt wonen waar er een risico is dat de Eufy buitenbel gestolen wordt. Want deze deurbel is vrij makkelijk van de deur te halen en mee te nemen door een dief. Er zitten immers helemaal geen draden aan. En de deurbel is zo ontworpen dat hij makkelijk los kan komen, voor het opladen van de batterijen. Ook is het geheugen van de homebase beperkt op 16Gb. De Doorsafe 6660 heeft een geheugencapaciteit van 32 gb en is momenteel 70 euro goedkoper dan de Eufy. Bovendien is deze deurbel is voor een dief veel moeilijker te stelen. Want de Doorsafe deurbel zit echt goed vast, er lopen kabels naar binnen en hij heeft een diefstalalarm waardoor bij er direct buiten een sirene afgaat bij diefstal plus een melding via de app of het aangesloten scherm. Door het Doorsafe 6669 scherm toe te voegen heb je naast een mooie deurbel ook een prachtig touch screen in huis waarvan je het geheugen kunt uitbreiden naar 128Gb en dat voor maar 387 euro. Daar heb je bij Doorbird niet eens een deurbel voor.
De waardering van doorsafe.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 648 reviews.