Home PageSupportDoorsafe 6600

Load More

6600 Videos

Load More

6600 FAQs

Als Doorsafe komen we er steeds meer achter dat een internet deurbel in theorie een goed idee is, maar dat het in de praktijk toch moeilijk is om altijd en overal perfect te laten werken. Een internet camera deurbel werkt namelijk alleen goed als zowel de bel als de smartphone een goede internetverbinding heeft. Onze ervaring is dat dit bij niet iedereen, of niet onder alle omstandigheden, te realiseren is. Dit staat los van het merk internet deurbel dat u koopt. Ook de duurdere merken (Ring, Nest, Doorbird), hebben hier ook last van. Ook deze bellen hebben een retourpercentage van rond de 30%, weten wij uit ervaring.

Dat een internet deurbel vaak niet perfect werkt ligt aan de vele factoren die een rol spelen en allemaal vrijwel perfect moeten zijn. Deze factoren zijn: de situatie waarin de bel hangt, de internet router (type en leeftijd), de kwaliteit en de snelheid van de internetverbinding, de internetprovider, de smartphone (type en leeftijd) en de mobile internet provider en het bereik via 3G of 4G. Al deze factoren moeten vrijwel perfect zijn, anders mis je oproepen. Dus kunst is om zoveel als mogelijk bottle necks te vermijden. Dus sluit de internet deurbel aan met een netwerkkabel, verleng de WiFi antenne naar binnen (dat scheelt weer een buitenmuur) of maak gebruik van POE. Want het blijft een feit dat het WiFi signaal meestal op de plek van de deurbel niet optimaal is. En gebruik een nieuwe router en smartphone. En zorgt op de smartphone voor een goed bereik, via 4G (3G is vaak al te traag, is ook afhankelijk van de provider) of beter: via een goede WiFi verbinding.

Wanneer een internet camera deurbel niet goed werkt, dan is een draadloze camera deurbel zonder internetverbinding eventueel ook een goede oplossing. Die werken namelijk wel altijd perfect en zijn veel minder afhankelijk verschillende factoren. Deze draadloze camera deurbellen werken namelijk met een eigen draadloze frequentie en dat is veel stabieler. Hier speelt eigenlijk maar 1 factor een rol: het scherm mag niet te ver van de deurbel vandaan zijn, want anders kunnen ze geen verbinding krijgen. Hoe ver dit is, is erg van de situatie afhankelijk. maar ligt ongeveer tussen de 15 en de 100 meter. Dit is gewoon een kwestie van uitproberen. En u kunt altijd gratis retourneren wanneer de afstand toch te groot blijkt te zijn.

De beelden van de Doorsafe 6600 camera kunnen worden bekeken op een laptop of PC met deze software:

Download software

Met deze software kan je continu door de camera kijken van je Doorsafe 6600 internet deurbel op een Windows computer, je kunt deze beelden ook continue opnemen en opslaan op je computer. Het is niet mogelijk om met deze software ook een alarm melding te ontvangen bij beweging of als er iemand aanbelt. Dat kan alleen via de app. Er is van deze software geen versie beschikbaar voor Apple computers.

Bekijk hier een uitleg van hoe deze software werkt:

• Uit de 6600 komen twee draden: geel en paars. Aan deze twee draden is het mogelijk om een elektrische deuropener te koppelen.
  • De 6600 verzorgd alleen de schakeling, en levert dus geen stroom voor de elektrische deuropener,
  • De 6600 is alleen geschikt voor een slot dat werkt op basis van arbeidsstroom. Bij arbeidsstroom krijg het slot alleen spanning als het slot open moet gaan. (Russtroom is bijvoorbeeld een magneet slot: hier staat altijd stroom op (ook in rust), de stroom valt weg als het slot opengaat)
  • Sluit de 6600 als volgt aan:
    • Pak de aparte stroomadapter die het slot van stroom moet voorzien, hieruit komen 2 draden: + en –
    • Op het slot zitten twee mogelijk aansluitpunten
    • Verbind de – draad van de stroomadapter  met de paarse draad die uit de 6600 komt
    • Verbind de + draad van de stroomadapter met het ene aansluitpunt op het slot
    • Verbind het andere aansluitpunt op het slot naar de gele draad die uit de 6600 komt
  • De 6600 kan zowel AC als DC schakelen en max. 3A en 36V.
  • Bekijk ook het schema voor de schakeling:

Het resetten van de deurbel gaat als volgt:

1. Neem de 12V adapter uit het stopcontact
  2. Verwijder de inbusbout aan de onderzijde van de deurbel en neem de deurbel uit de regenkap
  3. Druk met een vinger aan de achterzijde van de deurbel het anti-diefstal knopje in of plak er een stukje tape op om dit knopje ingedrukt te houden
    (anti-diefstal knopje? zie bij de pijl in de afbeelding)
  4. Doe de 12V adapter in een stopcontact en wacht 20 seconden zodat de bel kan opstarten
    (anti-diefstalknopje moet voortdurend ingedrukt blijven anders gaat het alarm af)
  5. Druk met een paperclip aan de achterzijde van de deurbel het reset-knopje in totdat na ongeveer 5 seconden een DJING toon klinkt
  6. De camera is nu gereset en zal opnieuw opstarten
  7. Nadat de bel opnieuw is opgestart:
    1. haal de 12V adapter uit het stopcontact
    2. laat het anti-diefstal knopje los
    3. plaats de deurbel terug in de regenkap
    4. schroef de inbusbout vast aan de onderkant van de regenkap
  8. Na een Reset zal de deurbel opnieuw moeten worden toegevoegd aan de app. Het fabriekswachtwoord is 123. Na verbinding moet er in de app een nieuw en sterk wachtwoord worden opgegeven. Maak hiervoor een bekabelde verbinding tussen de deurbel en de internet router.

Er zijn twee type adapters.

Het is steeds nodig om de kleur van de draden te laten aansluiten bij de B lijn op de sticker.

Type A:

2-Oranje
1-Oranje-wit
3-Groen-wit
6-Groen

Type B:

1-Oranje-wit
2-Oranje
3-Groen-wit
6-Groen