Home PageSupportDoorsafe 6600

6600 Manual

Aanbevolen app: Yoosee

Gebruiksaanwijzing Doorsafe 6600 met de Nederlandstalige Yoosee app

Gebruiksaanwijzing Doorsafe 6600 met de Engelstalige Yoosee app

Voor:
Firmware versie: 13.1.1.32
Android app versie: 00.46.0043 (13 juni 2019)
iOS app versie: 5.1 (Juli 2019)

Alternatieve app: DIY Smart

Gebruiksaanwijzing Doorsafe 6600 met de Nederlandstalige DIY Smart app

Voor:
Firmware versie: 13.1.1.32
Android app versie: 03.85.00.39 (19 juni 2019)
iOS app versie: 1.6 (Juni 2019)

Belangrijkste verschillen tussen de Yoosee en de DIY Smart app:

• De Yoosee app en de DIY Smart app lijken heel sterk op elkaar, maar er zijn een paar verschillen. Wij adviseren de Yoosee te gebruiken.
  • De Yoosee heeft een duidelijk eerste gebruiker die de admin gebruiker wordt. Alleen deze gebruiker kan extra gebruikers toevoegen.
    Bij DIY Smart app kunnen meerdere gebruiker de admin gebruiker zijn en alle instellingen aanpassen.
  • De Yoosee app een RTSP functie voor kunnen verbinden van een NVR of iets dergelijks. Dit kan niet bij de DIY Smart app.
  • De Yoosee app is voor Android nog niet in het Nederlands beschikbaar (komt er wel snel aan).

Load More

6600 Videos

Load More

6600 FAQs

Aan een 6600 kan een bestaande deurbelgong worden aangesloten. Als iemand op de drukknop op de 6600 drukt, dan rinkelt ook de bestaande gong. De 6600 is hierbij alleen een schakelaar. En levert dus niet de voeding aan de gong. De gong heeft een eigen voeding nodig. Deze gong mag op maximaal 36V 3A AC of DC werken. is dit meer, dan is dit teveel voor de deurbel om te schakelen.

De aansluiting van een bestaande gong zou als volgt gedaan moeten worden:

• Situatie: De gong heeft twee aansluitpunten. Uit de 6600 komen 2 draden (grijs en wit). Uit de voeding voor de gong komen ook 2 draden.
  • Draad 1 van de voeding gaat rechtstreeks naar de gong
    (welke draad dit van de voeding is, maakt niet uit)
  • Draad 2 van de voeding gaat naar de grijze draad die uit de 6600 komt
  • De witte draad die uit de 6600 komt moet worden verbonden met de gong

Er is voor gekozen om de 6600 alleen de schakelen en niet zelf de stroom te laten leveren aan de deurbelgong, omdat je dan een vast zit aan 1 Voltage/Ampere/Type stroom. Dus is de schakelaar geschikt voor alle type bestaande deurbelgongen en is er maar 1 beperking: maximaal 36V 3A AC of DC.

Als de app alleen meldingen geeft nadat iemand heeft aangebeld als de app open staat op het scherm en dus actief is, maar niet als de app afgesloten is en in de achtergrond zou actief zou moeten blijven, dan kan het zijn dat Android of iOS om de accu te besparen de app afsluit of omdat dataverbruik in de achtergrond niet is toegestaan.

U kunt hieraan het volgende doen:

• Zet iedere vorm van accubesparing van apps in de achtergrond uit
  • Zet iedere vorm van databesparing van apps in de achtergrond uit

Hoe dit werkt verschilt per Android en iOS versie en merk van de telefoon, zie onder voor de diverse plekken waarop dit kan staan:

iOS 12.1.4

Android 9 van Samsung:

Android 6 van Samsung:

Android 8 van Lenovo:

• Uit de achterkant van de 6600 komt een kabelboom.
  • Deze kabelboom loopt meestal van de bel door de muur of sponning heen naar binnen.
  • De kabelboom is 350 mm lang.
  • De kabelboom heeft ongeveer een gat van 10mm nodig want het stekkertje van de WiFi antenne is 8mm breed.
  • In de kabelboom lopen de volgende kabels:
    • Rood: +, spanning, positief AC8~24V of DC8~24V
    • Zwart: -, spanning, negatief
    • Grijs/Wit: bestaande deurbel of draadloze deurbel 6601
    • Paars/Geel: elektrische deuropener van het type arbeidsstroom
    • Oranje, Oranje/Wit, Groen, Groen/Wit: internet signaal
    • WiFi antenne kabel: deze eindigd met een stekkertje waaraan de WiFi antenne wordt geschroefd
  • Alle kabels zijn eenvoudige te verlengen, behalve de WiFi antenne kabel, die is niet te verlengen.

• De Doorsafe 6600 is met de Yoosee app te delen met maximaal 10 gebruikers.
  • Iedere gebruiker heeft een eigen gebruikersaccount nodig. Het is niet mogelijk om met dezelfde inloggegevens op twee verschillende smartphones in te loggen. Gebeurt dit wel, dan zal de app zich automatisch uitloggen op de smartphone waar al op was ingelogd.
  • Vanwege uw eigen veiligheid kan er maar 1 gebruiker de eerste installatie uitvoeren. Deze eerste gebruiker wordt de Admin gebruiker en heeft als enige alle gebruikersrechten.
  • De Admin gebruiker deelt via de app de toegang tot de bel via de share functie in de app.
  • Als een extra gebruiker de bel ook als eerste gebruiker probeert toe te voegen, dan zal de app altijd om een wachtwoord vragen. Maar het default wachtwoord 123 zal niet meer werken. 123 werkt maar 1 keer. Daarna is het wachtwoord willekeurig en wordt niet vrijgegeven door de deurbel/app.
  • Na een reset van de bel is het wachtwoord weer 123 en wordt de eerste gebruiker weer de admin gebruiker van de bel.

• De Admin gebruiker kan als volgt een gebruiker toegang geven tot de deurbel:
  1. De 1ste gebruiker drukt op ‘Delen’ in de Yoosee app
  2. De 1ste gebruiker drukt op ‘Face to Face delen’, er verschijnt een QR-code
  3. De extra gebruiker drukt in de app op +
  4. De extra gebruiker drukt op ‘Scan het’, en scant de QR-code
  • De Admin gebruiker kan als volgt de rechten van een extra gebruiker beheren:
  1. De 1ste gebruiker drukt op ‘Delen’
  2. Kies onder ‘Gedeelde bezoekers’ een gebruiker uit de lijst van extra gebruikers
  3. Druk op ‘Configureren’ om de rechten van de gebruiker te bepalen en druk op ‘Bevestig’.
  • De Admin gebruiker kan per gebruiker via de Share functie de volgende rechten delen:
    • Voice chat: een gebruiker kan praten met wie er aanbelt
    • Speel de video af: een gebruiker kan opgenomen video’s terugkijken
    • Set alarm status: een gebruiker kan de bewegingssensor aan en uit zetten
    • Ontgrendelen: een gebruiker kan in de app tijdens een oproep de deur openen
    • Apparaatinformatie ontvangen: een gebruiker kan informatie van de deurbel ontvangen

U kunt zowel het internet signaal als de voeding voor de deurbel laten lopen over een netwerkkabel door gebruik te maken van een POE adapter.
Deze adapter bestaat uit een injector en een splitter. Afhankelijk van de situatie heb je alleen een injector of splitter nodig, of beide.

De aansluiting werkt als volgt:

Een reguliere netwerkkabel bestaat uit 8 draden in verschillende kleuren:

1. Oranje
  2. Oranje Wit
  3. Groen
  4. Groen Wit
  5. Blauw
  6. Blauw Wit
  7. Groen
  8. Groen Wit

Om een Doorsafe 6600 via POE te voorzien van zowel een internet signaal als stroom, maak de volgende verbindingen:

1. Steek de POE injector in router
  2. Steek de 12V adapter in de injector (steek de adapter pas in het stopcontact aan het eind)
  3. Steek de netwerkkabel die naar de 6600 zal lopen in de injector
  4. Verbind van de netwerkkabel de oranje, oranje/wit, groen, groen/wit draden met de oranje, oranje/wit, groen, groen/wit draden die uit de 6600 komen. Dus oranje aan oranje, oranje/wit aan oranje/wit, groen aan groen en groen/wit aan groen/wit.
  5. De injector heeft de blauwe en blauw/witte draad in de netwerkkabel voorzien van 12V + positief. Verbind blauw of blauw/witte met de rode draad die uit de 6600 komt.
    De injector heeft de bruine en bruin/witte draad in de netwerkkabel voorzien van 12V – negatief. Verbind bruin of bruin/witte met de zwarte draad die uit de 6600 komt.
  6. Steek de stekker van de 12V adapter in het stopcontact het de 6600 zal opstarten (duurt 20-30 sec.)

Als u een router of switch heeft die zelf al van POE kan voorzien, dan is de injector niet nodig.
Deze POE router of switch moet de 6600 voorzien van AC8~24V of DC8~24V.

Optie 1: aansluiting met netwerkkabel zonder stekker aan de kant van de deurbel

Optie 2: aansluiting met netwerkkabel met stekker aan de kant van de deurbel

In de Yoosee app kan de RTSP functie aangezet worden.

Nadat in de app de RTSP functie is aangezet, kan er in de app een wachtwoord worden opgegeven.

Nadat de RTSP functie is aangezet, kan de deurbel worden benaderd door een NVR, of andere ONVIF-connected systemen. Deurbel en NVR e.d. moeten wel BEIDE van hetzelfde LAN gebruikmaken.

Dit is het RTSP adres:

• rtsp://IPadr:554/onvif1
  • Main stream rtsp://IPadr:554/onvif1
  • Sub-stream rtsp://IPadr:554/onvif2

Dit is het ONVIF poortnummer:

• ONVIF port: 5000; Device discovery port: 3702
  • We waren een van de eerste webshops die internet camera deurbellen verkochten (nog voordat RING, Nest en Doorbird bestonden 🙂 ).
  • Na duizenden internet deurbellen te hebben verkocht hebben wij heel veel geleerd.
  • Ons belangrijkste advies voor u is: pas op met te hoge verwachtingen. Een internet deurbel is in theorie mooi, maar in de praktijk zijn is het missen van oproepen onvermijdelijk.
  • Of je nu een duurdere RING, Nest of Doorbird koopt, of een goedkoper alternatief: er zijn wel 8 factoren nog naast de internet deurbel zelf, die er voor kunnen zorgen dat je een oproep mis.
  • Kortom: betrouwbaarheid van een deurbel is belangrijk (misschien wel meer dan je denkt). En (draadloos) internet is nu eenmaal niet de meest betrouwbare manier van verbinden.

Lees daarom dit advies voordat u een internet deurbel koopt:

Oproepen missen: onvermijdelijk
Een internet camera deurbel maakt verbinding met het internet via WiFi of een netwerkkabel. Bij een perfect werkende situatie van zowel de deurbel als de smartphone, kan je via een app direct zien en praten met wie er op je camera deurbel aanbelt. Dit werkt dus in theorie perfect, maar in de praktijk niet (altijd). Onder ideale omstandigheden is een internet deurbel een mooie oplossing. Maar in de praktijk is het missen van oproepen van wie aanbelt onvermijdelijk. Want zodra de internet verbinding van de bel of die van de smartphone niet perfect is, dan krijg je of geen oproep, of pas veels te laat als de aanbeller al weer weg is. Of je krijgt wel een oproep maar de videoverbinding werkt niet, want videobellen kost nu eenmaal erg veel data. Zelf via Skype of Whatsapp is dat niet altijd even stabiel.

Vele factoren spelen een rol
Dat een internet deurbel vaak niet perfect werkt ligt aan de vele factoren die een rol spelen en allemaal vrijwel perfect moeten zijn. Deze factoren zijn: de situatie waarin de bel hangt, de internet router (type en leeftijd), de kwaliteit en de upload en download snelheid van de internetverbinding, de internetprovider, de smartphone (type, merk en leeftijd) en de mobile internet provider en het bereik via 3G of 4G. Al deze factoren moeten vrijwel perfect zijn, anders mis je oproepen.

Denk er om: het is videobellen, dus hoge upload snelheid is echt noodzakelijk
Een goede WiFi router en een internet abonnement met een hoge upload snelheid zijn erg belangrijk.
 Want de bel upload video naar zijn server. Maar de upload snelheid is vaak veel trager dan de download snelheid. Verder is de manier waarop de deurbel verbonden is met de router belangrijk. Dus gebruik bij voorkeur een netwerkkabel. Of maak gebruik van POE. En bij WiFi is een goed bereik op de plek van de deurbel echt heel belangrijk. 5Ghz is weliswaar een snellere WiFi, maar met een veel kleiner bereik. Dus 2,4Ghz is qua bereik een betere keuze, of nog beter: verleg de WiFi antenne van de internet deurbel naar binnen, dat scheelt een buitenmuur (6600). En zorg op de smartphone (die niet te oud mag zijn) voor een goed bereik, via 4G (3G is vaak al te traag) of beter: laat de smartphone met het internet verbinden via WiFi.

Hoog retourpercentage: Staat los van het merk
Bedenk dus bij aankoop: een internet deurbel is in de praktijk niet 100% betrouwbaar. Je kunt oproepen missen of te laat ontvangen. En dit staat los van de kwaliteit van de internet deurbel. Dit hangt af van de situatie. Ook de duurdere merken (Ring, Nest, Doorbird), hebben hier last van. Ook deze bellen hebben een retourpercentage van rond de 25%, weten wij uit ervaring. Dit retourpercentage is veel hoger dan bij een draadloze camera deurbel. Dit is ook de reden dat wij u graag van een goed advies willen voorzien. Want als 25% retour komt, dan maken we verlies op deze verkopen. Retouren kosten ons namelijk veel geld. Want blijven bij onze belofte: u kunt bij ons gratis retourneren als uw aankoop niet bevalt.

Wie kijkt er mee?
Bovendien: waar de server staat, wat er wordt opgeslagen, hoe veilig de server is en wie er allemaal meekijken en luisteren door je deurbel is echt een serieus vraagteken. Dit kunnen de Chinezen zijn, maar ook Amazon (Ring) of Google (Nest). Bij Ring is nu in de media verschenen dat Ring de door Ring deurbellen gemaakte video’s onversleuteld opslaat, want anders zou de waarde van het bedrijf lager zijn. Op basis van dit artikel blijkt nu ook dat Ring medewerkers vanuit de Oekraïne kijken naar videobeelden en die voorzien van tags om het algoritme slimmer te maken, zodat op den duur software zelfstandig de beelden van de deurbel kan interpreteren. Dat zal de reden zijn dat Amazon het zeer jonge bedrijf Ring onlangs kocht voor 1 miljard USD. Amazon wil graag de data hebben die de Ring deurbellen verzamelen. Misschien is dit nu allemaal nog niet het geval, maar dit lijkt wel de beste verklaring waarom 1 miljard voor een camera deurbellen bedrijf terecht is.

Het veilige en betrouwbare alternatief
Wanneer een internet camera deurbel niet goed werkt, of je wilt een betrouwbaarder alternatief, dan is een draadloze camera deurbel zonder internetverbinding eventueel ook een goede oplossing. Die werken namelijk wel altijd en zijn veel minder afhankelijk van verschillende factoren. Deze draadloze camera deurbellen werken namelijk met een eigen draadloze frequentie en dat is stabieler. Hier speelt eigenlijk maar 1 factor een rol: het scherm mag niet te ver van de deurbel vandaan zijn, want anders kunnen ze geen verbinding krijgen. Hoe ver dit is, is erg van de situatie afhankelijk, maar ligt ongeveer tussen de 15 en de 100 meter. Dit is gewoon een kwestie van uitproberen. En u kunt altijd gratis retourneren wanneer de afstand toch te groot blijkt te zijn. Of anders een GSM deurbel, dan kan je praten met wie aanbelt, gewoon via een telefoontje.

Laatste tip: neem er altijd een draadloze gong bij
Als u een internet deurbel koopt, koop er dan ook altijd een draadloze gong bij. Deze draadloze gong maakt een eigen draadloze verbinding tussen de deurbel en de gong die in het stopcontact gestoken wordt. Deze draadloze gongen staan helemaal los van het internet. En rinkelt dus in huis altijd. Ook als het internet het even niet doet. Of de smartphone geen goede ontvangst heeft als u bijv. even in de kelder of garage bent. Of wanneer uw telefoon leeg is. Of als de telefoon op stil staat. Of wanneer de kinderen met oppas alleen thuis zijn die de deurbel app niet hebben geïnstalleerd. In al die gevallen wil je toch een bel horen. En dan kan je eventueel nadat je die bel hoort, zelf de app openen en kijken wie er voor de deur staat.

De beelden van de Doorsafe 6600 en 6850 internet camera deurbel kunnen worden bekeken op een windows laptop of PC met deze software:

Download software

• Met deze software kan je continu door de camera kijken van je Doorsafe 6600 en 6850 internet camera deurbel op een Windows computer, je kunt deze beelden ook continue opnemen en opslaan op je computer.
  • In de Yoosee app is het mogelijk om via RTSP functie een wachtwoord op te geven.
  • Op deze versie van de software is het ook mogelijk om in te loggen met dezelfde inloggegevens als van de Yoosee app.
  • Het is niet mogelijk om met deze software ook een alarmmelding te ontvangen bij beweging of als er iemand aanbelt. Dat kan alleen via de app.
  • Er is van deze software geen versie beschikbaar voor Apple computers.

Bekijk hier een uitleg van hoe deze software werkt:

• Uit de 6600 komen twee draden: geel en paars. Aan deze twee draden is het mogelijk om een elektrische deuropener te koppelen.
  • De 6600 verzorgd alleen de schakeling, en levert dus geen stroom voor de elektrische deuropener,
  • De 6600 is alleen geschikt voor een slot dat werkt op basis van arbeidsstroom. Bij arbeidsstroom krijg het slot alleen spanning als het slot open moet gaan. (Russtroom is bijvoorbeeld een magneet slot: hier staat altijd stroom op (ook in rust), de stroom valt weg als het slot opengaat)
  • Sluit de 6600 als volgt aan:
    • Pak de aparte stroomadapter die het slot van stroom moet voorzien, hieruit komen 2 draden: + en –
    • Op het slot zitten twee mogelijk aansluitpunten
    • Verbind de – draad van de stroomadapter  met de paarse draad die uit de 6600 komt
    • Verbind de + draad van de stroomadapter met het ene aansluitpunt op het slot
    • Verbind het andere aansluitpunt op het slot naar de gele draad die uit de 6600 komt
  • De 6600 kan zowel AC als DC schakelen en max. 3A en 36V.
  • Bekijk ook het schema voor de schakeling:

Het resetten van de deurbel gaat als volgt:

1. Neem de 12V adapter uit het stopcontact
  2. Verwijder de inbusbout aan de onderzijde van de deurbel en neem de deurbel uit de regenkap
  3. Druk met een vinger aan de achterzijde van de deurbel het anti-diefstal knopje in of plak er een stukje tape op om dit knopje ingedrukt te houden
    (anti-diefstal knopje? zie bij de pijl in de afbeelding)
  4. Doe de 12V adapter in een stopcontact en wacht 20 seconden zodat de bel kan opstarten
    (anti-diefstalknopje moet voortdurend ingedrukt blijven anders gaat het alarm af)
  5. Druk met een paperclip aan de achterzijde van de deurbel het reset-knopje in totdat na ongeveer 5 seconden een DJING toon klinkt
  6. De camera is nu gereset en zal opnieuw opstarten
  7. Nadat de bel opnieuw is opgestart:
    1. haal de 12V adapter uit het stopcontact
    2. laat het anti-diefstal knopje los
    3. plaats de deurbel terug in de regenkap
    4. schroef de inbusbout vast aan de onderkant van de regenkap
  8. Na een Reset zal de deurbel opnieuw moeten worden toegevoegd aan de app. Het fabriekswachtwoord is 123. Na verbinding moet er in de app een nieuw en sterk wachtwoord worden opgegeven. Maak hiervoor een bekabelde verbinding tussen de deurbel en de internet router.

Er zijn twee type adapters.

Het is steeds nodig om de kleur van de draden te laten aansluiten bij de B lijn op de sticker.

Type A:

2-Oranje
1-Oranje-wit
3-Groen-wit
6-Groen

Type B:

1-Oranje-wit
2-Oranje
3-Groen-wit
6-Groen